Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Studiu: S-a calculat când dispar românii de pe Terra
WhatsApp
În ultima perioadă, se nasc tot mai puție fete. Explicația: rata scăzută a fertilităţii şi a reproducerii înregistrate la nivelul întregii planete. Specialiştii de la „The Economist“ care au studiat fenomenul și au făcut calculele, au concluzionat că ultima fată din România va muri în jurul anului 3200.

Analiza a fost efectuată pe 21 de ţări, dintre care şi ­România, însă punctul de plecare a avut la bază evoluţia fenomenului din Asia unde din ce în ce mai multe femei s-au emancipat şi au ales celibatul ca stil de viaţă, unele divorţând de soţi, altele necăsătorindu-se deloc.

Asta e dus la o scădere importantă a fertilităţii, ce va conduce într-un final la sfârşitul existenţei umane. În aceste condiţii, specialiştii ONU susţin că este nevoie de creşterea ratei fertilităţii, pentru ca femeile să poată procrea fete care să le înlocuiască. 

 

Hong Kong: 1.000 de femei nasc doar 547 de fete

 

În Hong Kong, de exemplu, 1.000 de femei nasc doar 547 de fete, conform ratelor fertilităţii, rezultând așadar o rată de reproducere de doar 0,547, potrivit datelor statistice. Dacă situația nu se redresează, cele 547 de fete vor ajunge să nască la rândul lor 299 de alte fete şi din ce în ce mai puţine. Conform acestui raţionament, calculele efectuate de specialiştii de la „The Economist" arată că vor fi necesare doar 25 de generaţii până când populaţia de femei din Hong Kong se va reduce de la 3,75 milioane la o singură persoană.

Vârsta medie la care o femeie rămâne gravidă şi aduce pe lume un copil este în prezent de 31,4 ani, iar ultima fată se aşteaptă să se nască în anul 2798. ­­­La acea dată, vecinii din Macau nici nu vor mai exista pe planetă chiar dacă au o rată de reproducere mai mare decât în Hong Kong, pentru că au o populaţie mai mică.

 

Japonia, Germania, Rusia, Italia şi ­Spania nu vor apuca mileniul cinci

 

Conform statisticii, Japonia, Germania, Rusia, Italia şi ­Spania nu vor apuca mileniul cinci. Austria, Singapore şi ­România vor avea destinele pecetluite în jurul anului 3200. Chiar şi China, care are deja o istorie de 3.700 de ani, ar mai avea doar 15 secole de „trăit", dacă trendul continuă.

Brazilienii sunt „programaţi" să-şi încheie socotelile pe această lume în jurul anului 5000, la 500 de ani după canadieni şi la mai puţin de 1.500 de ani după ­locuitorii din Iran.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel