Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
STUDIU. Numărul românilor care caută un loc de muncă a CRESCUT SEMNIFICATIV faţă de anul trecut. În ce domenii vor să lucreze cei mai mulţi cetăţeni români
WhatsApp
În luna august, companiile au înregistrat cu 11% mai multe aplicări la joburi comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai căutate locuri de muncă sunt în contabilitate, transport, inginerie, medical, farmacie și IT.

Slujbele din domeniile financiar - contabilitate, transport și inginerie ocupă primele trei poziții în topul căutărilor efectuate de către candidații români, cu peste 60.000 de căutări în total în luna august. Românii au mai fost interesați să se angajeze în domenii precum medical & pharma sau resurse umane, cu peste 15.000 de căutări de joburi pentru fiecare. Surpriza lunii august vine din domeniul IT, unde angajații specializați au fost mai preocupați de perspectiva unui job nou decât cei din domenii precum vânzări sau BPO (Business Process Outsourcing), al căror interes a fost mult mai constant pe parcursul acestui an, potrivit analizei.

În același timp, top 3 joburi vedetă în luna august au atras o medie de 1.000 de candidați fiecare: Vodafone - Technical Project Manager, BCR - Partener Servicii Clienți și, din nou, BCR - Partener Clienți Retail.

Topul companiilor cu cele mai multe aplicări este condus și în luna august de către Vodafone (2.623 aplicări), Banca Transilvania (2.136 aplicări), Oracle (2.021 aplicări), Regina Maria (1.973 aplicări), Continental Automotive Group România (1.812 aplicări), ENEL (1.733 aplicări), Interbrands (1.525 aplicări), Raiffeisen Bank (1.470 aplicări), First Bank (1.470 aplicări) și MedLife (1.416 aplicări).

Companiile cu cel mai bun brand de angajator în luna august au fost: Oracle, cu 111 aplicări spontane, A&D Pharma, cu 107 aplicări spontane, Banca Transilvania, cu 103 aplicări spontane, Adidas România, cu 93 aplicări spontane, Continental Automotive Group România, cu 85 aplicări spontane, MedLife, cu 79 aplicări spontane, BCR, cu 78 aplicări spontane, Raiffeisen Bank, cu 74 aplicări spontane, Coca-Cola HBC România, cu 70 aplicări spontane, Vodafone, cu 69 aplicări spontane, și ENEL, cu 68 aplicări spontane, potrivit unui studiu Best Jobs, citat de Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Joburi Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel