Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Studenţii români în pericol să fie deportaţi din SUA
WhatsApp
Un nou regulament conform căruia studenţii străini ale căror cursuri se desfăşoară online trebuie să iasă din Statele Unite va fi definitivat în luna iulie şi se va aplica pentru un semestru, a anunţat Ken Cuccinelli, director adjunct al Departamentului pentru Securitate Internă american, scrie Agerpres.
harvard_facebook

''Regulile care guvernează situaţia studenţilor străini permit cel mult un curs online; noi extindem masiv flexibilitatea la un nivel fără precedent astfel încât instituţiile de învăţământ pot utiliza modele hibrid şi pot planifica redeschideri'', a declarat Cuccinelli pentru CNN.

''Acum vor fi stabilite regulile pentru un semestru, pe care le vom finaliza în această lună, ceea ce va încuraja din nou redeschiderea instituţiilor de învăţământ'', a continuat demnitarul american. Autoritatea pentru imigraţie şi vămi din SUA a anunţat luni că studenţii internaţionali vor trebui să iasă din SUA dacă universităţile lor au trecut la cursuri online din cauza pandemiei de COVID-19. Decizia afectează peste 1 milion de studenţi internaţionali, ce riscă să fie deportaţi din SUA.

 

Decizia Universităţii Harvard de a muta în sistemul online toate cursurile, criticată de Trump

 

Preşedintele Donald Trump a calificat marţi drept ''ridicolă'' decizia Universităţii Harvard de a muta în sistemul online toate cursurile, din cauza pandemiei cauzate de noul coronavirus, chiar şi pentru studenţii autorizaţi să stea în campus. ''Cred că este ridicol'', a declarat Trump în timpul unei mese rotunde la Casa Albă, prilej cu care a făcut un apel către şcoli şi universităţi pentru a-şi relua cursurile în toamnă. ''Vrem ca şcolile noastre să se deschidă, vrem ca ele să se deschidă rapid, de o manieră magnifică. Toată lumea vrea asta - mamele vor asta, taţii vor asta, copiii vor asta. A sosit momentul să facem acest lucru'', a spus el.

Trump, care la 3 noiembrie va încerca să obţină un nou mandat de preşedinte, i-a acuzat din nou pe unii parlamentari că atrag educaţia în dezbaterea politică. ''Unii cred că va fi bine pentru ei, din punct de vedere politic, să ţinem şcolile închise. Acest lucru este intolerabil'', a accentuat preşedintele SUA. Cu 130.000 de decese cauzate de COVID-19, SUA sunt una dintre cele mai afectate ţări de actuala pandemie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel