Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spitale și morgile pline i-au convins pe mulți români să se vaccineze: „E păcat să ne ducem ca proștii dincolo”
WhatsApp
Dramele din spitale, morgile pline și pierderea unei persoane dragi i-au convins pe mulți români să se vaccineze anti-Covid.

Un număr de 99.376 doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore, dintre care 62.512 reprezintă prima doză, 8.513 - doza a doua şi 28.351 - doza a treia, a informat, joi, Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

„Mi-a spus să îl vaccinăm și pe el, că nu vrea soarta doamnei și să se ducă după ea”, spune un medic, conform Știrile PRO TV.

„E păcat să ne ducem, așa, ca proștii dincolo”, a spus un bărbat, potrivit sursei citate.

„Foarte mulți copii sunt la spital. De ce să ajungă acolo? De ce? Din cauza ignoranței”, a mai precizat o femeie.

 

„Trebuie să plec în Anglia și n-am încotro”

 

Sunt doar câteva dintre mărturiile celor care au decis să se vaccineze cu prima doză. Pentru mulți, momentul de cotitură a însemnat pierderea cuiva drag din cauza infecției cu SARS-CoV-2.

„N-am vrut să îngroș rândurile celor care ignoră, am vrut să trec în partea bună. Ăsta e motivul care m-a determinat să fac vaccin, să se uite peste umăr, să-i vadă pe cei în suferință și să nu îngroașe rândurile celor ignoranți”, spune un alt bărbat

Un cuplu a fost mânat spre centrul de vaccinare de dorul pentru nepoți.

„Trebuie să plec în Anglia și n-am încotro, am copiii acolo. Nu i-am văzut de un an”, spune o femeie

„Sunt foarte bucuroasă că în sfârșit s-au hotărât să se vaccineze cu prima doză, chiar și acum”, a mărturisit o asistentă.

 

„A crescut mult numărul celor care se vaccinează cu prima doză”

 

Dacă în vară, într-un centru de vaccinare veneau zilnic cel mult 50 de persoane, acum, în doar cinci ore, s-au vaccinat peste 600 de persoane, cei mai mulți, cu prima doză. Este un du-te vino continuu aici, care a dat viață sălii de la Palatul Copiilor.

„E un flux foarte, foarte mare. A crescut mult numărul celor care se vaccinează cu prima doză”, spune o asistentă.

Nu am mai avut un val atât de mare de persoane care vin să se imunizeze din luna martie, când eram fruntașii Europei la numărul de persoane imunizate. Acum suntem la coada clasamentului cu doar 30% din populație vaccinată.

 

„Situația este nemaintâlnită”

 

Și Societatea de Obstretica și Ginecologie a făcut un nou apel către femeile însărcinate să se vaccineze cât mai repede. În cazul lor, specialiștii spun că imunizarea scade de 11 ori riscul de deces.

„E prima doză. Fac asta pentru copilul meu care e în burtică”, spune o femeie însărcinată.

„Suntem depășiți de tot. Vă rog, veniți să vă imunizați, nu stați acasă, noi suntem aici pentru voi”, susține un medic.

În București, la centrul de vaccinare de la Sala Palatului îl întâlnim pe Ciprian, preotul Spitalului Floreasca de peste un an. El îi sfătuiește pe oameni să aibă încredere în medici.

„Situația este nemaintâlnită: frică, frustrare, boală, oameni disperați, foarte mulți oameni internați, foarte mulți oameni disperați să respire. Activitatea mea e în secțiile Covid acum. La momentul acesta e singura variantă care ne poate proteja”, mărturisește Ciprian Hâncu, preot caritate Spitalul Floreasca.

De vineri, în Capitală începe Maratonul de vaccinare pentru viață. În șase centre din București oamenii se vor putea imuniza non-stop până luni dimineața.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel