Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Un român, acuzat că a violat și forțat o conațională se se prostitueze, a fost achitat
WhatsApp
Curtea Provincială din Cantabria l-a achitat pe un român, acuzat că a adus o conațională în Cantabria, unde a violat-o și și a forțat-o să practice prostituția și să cerșească. Pentru aceste infracțiuni, Parchetul ceruse o pedesapsă de nouă ani de închisoare și o amendă de 11.000 de euro.
spania_roman_acuzat_trafic_persoane

Instanța a decis că nu există dovezi potrivit cărora inculpatul ar fi exploatat-o ​​pe reclamantă, în perioada în care au locuit împreună sau că ar fi păstrat banii, câștigați de femeie. Mai mult, nu există dovezi că tânăra ar fi fost agresată fizic.

Potrivit instanței, în iulie 2019 femeia a decis „liber și voluntar” să vină în Spania, la Reinosa, unde să cerșească. Și pentru aceasta, a venit la acuzat, pe care îl cunoștea, și care se ocupă și care se ocupa de fier vechi. Românca îl întâlnise pe bărbat pe o rețea socială și a călătorit cu el din România în Spania. Odată ajuns la Reinosa,reclamanta a locuit cu acuzatul și a început să cerșească. În august 2019, femeia i-a spus unui alt prieten că inculpatul a înșelat-o și că are soție și copii, motiv pentru care a vrut să se întoarcă în țara ei, deși nu avea bani. După aceasta, prietenul fetei a depus o plângere în România, iar Poliția a localizat-o pe femeie într-o piață din Reinosa, cerșind. Mai mult, aceasta avea la ea și cartea de identitate românească, scrie eldiariomontanes.es.

Biroul Procurorului a considerat atunci că evenimentele denunțate sunt o infracțiune de trafic de persoane, maltratare și agresiune sexuală. De aceea, a solicitat o pedeapsă de nouă ani de închisoare și o amendă de 10.900 de euro. În ceea ce privește răspunderea civilă, procurorul a considerat că bărbatul ar trebui să despăgubească femeia cu 12.000 de euro. După proces, magistrații Curții Provinciale din Cantabria au considerat că faptele nu au fost dovedite și l-au achitat pe român. Decizia este definitivă.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel