Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Românii primesc ajutor pentru chirie. Se oferă 250 de euro lunar
WhatsApp
Tinerii din Spania vor primi ajutoare pentru închirierea unor locuințe. Suma maximă oferită de Guvern este 250 de euro și măsura se aplică și românilor rezidenți.
Spania. Românii primesc ajutor pentru plata chiriei

Guvernul de la Madrid a decis să ofere sprijin tinerilor care nu-și permit o locuință, dar vor să închirieze una. Vor primi o subvenție în valoare de 250 de euro lunar. Decizia a fost luată după ce prețurile la apartamente au explodat, transmite TVR.

Se estimează că de acest ajutor vor beneficia aproximativ 50 000 de tineri. Cei mai mulți dintre ei sunt din Madrid, unde prețul unui apartament are o valoare impresionantă: 3000 de euro/mp, relatează sursa citată.

În ceea ce privește chiriile, acestea rămân doar „speranțe” pentru tinerii din Spania. Un apartament modest se închiriază cu 14 euro/mp, iar unul de lux poate ajunge si la 200 de euro/mp.

Guvernul a decis să nu majoreze impozitele pe locuințele neînchiriate. De acest sprijin financiar beneficiază persoanele cu vârsta de maxim 35 de ani, care fac dovada că veniturile sunt insuficiente pentru a închiria o locuință. Cererile se depun până la sfârșitul lunii octombrie, la primăriile din raza localitîții în care locuiesc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel