Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Român închis, după și-a înjunghiat în gât colegul de apartament: "Înainte de a pleca în România, trebuie să te omor"
WhatsApp
Secția a patra a Tribunalului Provincial l-a condamnat la trei ani și jumătate de închisoare pe un român, acuzat că a încercat să-și ucidă colegul de apartament din Alzira, Valencia, înjunghiindu-l în gât cu un cuțit, după ce acesta i-a reproșat că avea volumul muzicii prea tare.
Spania. Un român și-a înjunghiat colegul de apartament, care i-a spus că asculta muzică prea tare Înainte de a pleca în România, trebuie să te omor

Florin G. și-a recunoscut fapta, care s-a petrecut la data de 28 august 2020, în apartamentul din Alzira, pe care îl împărțeau victima și agresorul, împreună cu alți membri ai familiei. Ca urmare a acordului la care au ajuns părțile, pedeapsa inițială de nouă ani de închisoare solicitată de procuratură a fost redusă la trei ani și jumătate de închisoare.

Potrivit faptelor dovedite, în jurul orei 23.00, victima a mers în camera românului și i-a cerut acestuia să dea muzica mai încet. Acesta din urmă a ieșit din cameră și, ținând în mână un cuțit de aproximativ 20 de centimetri lungime, a amenințat victima cu moartea: "Înainte de a pleca în România, trebuie să te omor".

"Înainte de a pleca în România, trebuie să te omor"

 

Mama inculpatului a intervenit și i-a calmat pe cei doi. Ulterior, cei doi rivali s-au întors în camerele lor. Cu toate acestea, câteva momente mai târziu, românul, înarmat cu același cuțit, a ieșit pe coridor și și-a așteptat victima, cu intenția clară de a-i pune capăt vieții. Astfel, agresorul și-a înjunghiat victima, înjunghiindu-l în gât, provocându-i o rană adâncă, de cinci centimetri, relatează elperiodicodearagon.com.

Victima, în vârstă de 43 de ani, a avut nevoie de tratament chirurgical și, din cauza zonei vitale în care a avut loc atacul, ar fi putut muri dacă nu ar fi primit, la timp, ajutor medical.

Curtea Provincială l-a condamnat pe agresorul român la trei ani și jumătate de închisoare pentru tentativă de omor. De asemenea, românul trebuie să își despăgubească victima cu 2.950 de euro, iar Serviciul Public de Sănătate cu 4.300 de euro. Acuzatul a acceptat pedeapsa de trei ani și jumătate de închisoare pentru tentativă de omor.

 

Un alt român, acuzat că a înjunghiat mortal un conațional, neagă crima: „A căzut singur peste cuțit"

 

 

Nu e singura răzbunare de acest fel. La tribunalul provincial a început procesul împotriva unui român acuzat că a ucis un conațional, pe care l-a înjunghiat în luna iulie 2019, în Villarrubia de los Ojos. Procuratura și acuzarea solicită pentru criminal între 14 și 15 an ide închisoare, în timp ce apărarea susține că atacatorul a acționat în legitimă apărare. În declarația sa, românul judecat a negat că ar fi intenționat să-și ucidă conaționalul. 

Potrivit Parchetului, evenimentele au avut loc în urma unei discuții aprinse, care a început la telefon. Cei doi s-au întâlnit în sensul giratoriu din Villarrubia, pe data de 27 iulie 2019. Cei doi români nu erau singuri, ci însoțiți de alți apropiați. Victima și vărul său au început să lovească în geamul mașinii, până când inculpatul a luat un cuțit de bucătărie, pe care îl avea în mașină, și l-a lovit drept în zona inimii. Victima s-a stins câteva clipe mai târziu, scrie cadenaser.com.

În continuare, inculpatul a coborât din mașină, având cuțitul în mână, și a început să strige și la vărul victimei: „Te omor”. Apoi a urcat înapoi în vehicul și a fugit, părăsind locul crimei. Ulterior, criminaliștii au stabilit că acel cuțit avea o lungime de 26 de centimetri și o lățime de 15 centimetri.

 

Arma crimei, un cuțit

 

Românul acuzat de crimă a negat că ar fi vrut să-l omoare. El a spus că, în mijlocul luptei, a luat cuțitul pe care îl avea în mașină și pe care l-a folosit să schimbe un bec, și l-a îndreptat spre victimă. La un moment, bărbatul ar fi căzut peste cuțit. „M-a lovit la gât, m-au lovit cu piciorul și au încercat să mă scoată din mașină”, a povestit inculpatului în fața juriului popular. 

Avocatul românului acuzat de crimă susține că gestul a fost în legitimă apărare. În schimb, magistrații Parchetului susțin că a fost o crimă intenționată. Românul ucis avea 25 de ani, era căsătorit și avea un fiu de 3 ani.

Procesul va continua și marți, când vor fi audiați mai mulți martori, printre care și văduva românului mort, mama inculpatului și  un vecin care l-ar fi văzut pe inculpat schimbând becul din mașină. Acum, procuratura și acuzarea solicită pentru criminal între 14 și 15 ani de închisoare. În plus față de pedeapsa cu închisoarea, se mai solicită despăgubiri pentru văduvă și fiul ei de la 112.500 de euro la 238.000 de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel