Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Radu a rămas al nimănui, în Spania. Nu mai are pe nimeni în viață: „Vreau să muncesc! Oricât, orice!“
WhatsApp
Grădinile Picasso din Malaga, Spania, sunt un refugiu căutat adesea de oamenii străzii pentru a dormi și a-și oferi protecție unii altora. Printre cei care au rămas fără adăpost sau loc de muncă, se află și Radu, un român de 43 de ani.  

Oamenii nimănui din Grădinile Picasso sunt îngrijiți de voluntari, care vin adesea și le aduc de mâncare sau haine, pături. Cei mai mulți sunt ei înșiși în situații dificile, dar din puținul lor împart și celor mai puțin norocoși.

Radu, un român în vârstă de 43 de ani care vorbește fluent spaniola a intrat în vorbă cu voluntarii dar i cu reporterii de la laopiniondemalaga. es. El povestește  că a venit în Spania unde a lucrat în construcții, ca sudor. A fost apoi grădinar și a mers la cules de măsline. În România nu mai are rude. Părinții lui au murit și el este singur.

„Am depus CV-uri. Într-un an și jumătate nimeni nu a sunat”

 

Când a trecut pe lângă adăpostul municipal, „înainte de virus”, spune că printr-o asociație a venit cineva care l-a ajutat să-și facă un Curriculum Vitae, „dar într-un an și jumătate nimeni nu a sunat”.

Radu subzistă ca valet în cartier, cu mâncarea pe care voluntarii i-o distribuie și datorită generozității unui vecin care i-a dat pături pentru a rezista frigului.

El cere un loc de muncă, indiferent de durata. - „Cinci luni, trei luni, grădinar, orice. Vreau să muncesc! Oricât, orice!“, le-a mărturisit Radu celor de la Opinion de Malaga.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel