Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Patru români au fraudat Sistemul de Securitate Socială cu 60.000 de euro. Ani grei de închisoare
WhatsApp
Patru români au fost condamnați la închisoare în Spania, aceștia fiind acuzați că au fraudat Sistemul de Securitate Socială cu peste 60.000 de euro. 
Spania. Mai mulți răniți într-o bătaie violentă între români și columbieni la Lugo

Un tribunal din Valladolid a condamnat patru bărbați de nationalitate română, aceștia fiind găsiți vinovați că au fraudat sistemul de Securitatea Socială cu peste 60.000 de euro. Cei patru români au primit pedepse care totalizează șapte ani de închisoare, scrie publicația lavanguardia.com.

Cum funcționa "schema": companii agricole fictive


Potrivit procurorilor, cei patru români deschideau companii cu domeniul de activitate în agricultură, cu nume diferite, însă cu același administrator. 

Românul cu inițialele I.C. a furnizat servicii de recoltare și cultivare de viță de vie pentru diverși fermieri. El a elaborat un plan pentru a frauda sistemul de Securitate Socială, generând o datorie pe care nu intenționa s-o plătească.

După ce companiile individuale, cu forță de muncă și activitate similară, acumulau datorii, acestea erau închise sau lăsate fără activitate. În paralel, românul deschidea pe numele celor trei complici alte firme, cu nume similare, care ofereau același tip de servicii. 

Pentru a comite infracțiunea, el s-a folosit ceilalți inculpați, care au acceptat să fie înregistrați ca antreprenori individuali în companiile pe care le conducea efectiv. Ei primeau sume mici de bani pentru a intra în această schemă.

Acuzații nu au făcut apel


Acuzații nu au făcut apel și au încheiat un acord cu acuzatorii. Magistratul i-a condamnat la închisoare, iar pe tânărul care e considerat capul rețelei l-a obligat la plata unei amenzi în valoare de 116.000 de euro.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, ceilalți trei inculpați, VC, RM și DC trebuie să plătească fiecare o amendă de 52.000 de euro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel