Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. O bătrână care ”a murit” de COVID-19 s-a întors 10 zile mai târziu la căminul în care locuia
WhatsApp
O femeie în vârstă de 85 de ani din Spania, despre care familia sa fusese informată că a murit din cauza coronavirusului şi a fost înmormântată, a revenit la căminul de bătrâni în care locuia, la zece zile după anunț. 
batrana_covid_spania

Din cauza unei încurcături de nume, familia Rogeliei Blanco a fost informată că pensionara a murit din cauza COVID-19 și că înmormântarea era programată ziua următoare. Rudele nu au putut participa, dat fiind protocolul în astfel de situații. 

La zece zile după anunț, femeia, în vârstă de 85 de ani, s-a întors la cominul de bătrâni din Xove, în care locuia alături de soțul ei, Ramon Blanco.  „Nu îmi venea să cred! Eu plângeam moartea soţiei mele...”, a spus Ramon Blanco, potrivit Reuters. Victima COVID-19 fusese, în fapt, o femeie care a stat în aceeaşi cameră cu Rogelia. Fundația San Rosendo, care administrează căminul de bătrâni, a explicat că Blanco şi alţi bătrâni au fost testați pozitiv cu coronavirus, apoi au fost duși la un alt cămin pentru îngrijiri. Eroarea de identificare s-a produs în timpul transferului. Fundaţia a precizat că a cerut în instanţă să se rectifice greşeala.

 

Noi resticții, imuse în Madrid

 

Peste 2,6 milioane de persoane au fost depistate pozitiv cu coronavirus în Spania de la debutul epidemiei. Dintre acestea, circa 55.500 au decedat, iar puțin peste 3.900 sunt în stare gravă. În această țară, 1.647 de români au fost depistați pozitiv cu SARS-CoV-2, arată cele mai recente date ale Grupului de Comunicare Strategică. Dintre aceștia, 20 au murit. Din cauza creșterii ratei de infectare, Guvernul regional din Madrid a impus noi restricții, care intră în vigoare chiar luni, 25 ianuarie. Astfel, circulația între 22.00 și 06.00 e interzisă, iar localurile și magazinele se închid de la ora 21.00. Serviciile esenţiale precum farmaciile, benzinăriile şi centrele medicale nu vor fi afectate. 
 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel