Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Ministrul Sănătății, Salvador Illa, demisionează în mijlocul celui de-a treilea val pandemic: Se concentrează pe campania electorală
WhatsApp
Salvador Illa, ministrul spaniol al Sănătății va demisiona, marți, pentru a se putea concentra asupra campaniei electorale din Catalonia. Carolina Darias îl va înlocui după toate probabilitățile.
ministrul_salvador_illa

Ministrul Sănătății, Salvador Illa, va părăsi guvernul mâine marți și Pedro Sánchez va anunța imediat numele înlocuitorului său după Consiliul de Miniștri.

Acest lucru a fost anunțat într-o declarație de către secretarul de stat pentru comunicare. În acest fel, încă șeful Sănătății se va concentra doar pe rolul său de candidat la PSC la următoarele alegeri catalane care, în principiu, și cu excepția cazului în care Curtea decide împotriva acesteia, vor avea loc pe 14 februarie.

Miercuri, noul ministru este programat să intre în funcție în fața regelui, în Palatul La Zarzuela.

Cine îi ia locul lui Illa

 

Astăzi, Salvador Illa va face ultimele demersuri în calitate de ministru însoțind președintele guvernului într-o vizită la Agenția spaniolă pentru medicamente și produse de sănătate și tocmai aici va avea loc, cu această ocazie, întâlnirea obișnuită de luni a comitetului de monitorizare al coronavirus.

Toate sursele sugerează că persoana care va ocupa portofoliul Sănătății de miercuri, în mijlocul celui de-al treilea val al pandemiei, ar putea fi actualul ministru al politicii teritoriale, Carolina Darias , iar poziția pe care aceasta o lasă liberă ar putea fi ocupată de un prim secretar al PSC, Miquel Iceta.

Dublul statut de ministru al sănătății și candidat la alegerile catalane pe care Salvador Illa l-a avut în ultimele săptămâni a provocat critici puternice din partea restului partidelor, considerând ambele sarcini incompatibile tocmai atunci când toate datele relevă un nivel de contagiune necontrolată în cea mai mare al țării. În plus, presupusa utilizare politică pe care Sánchez și socialiștii ar face-o asupra pandemiei pentru a oferi un avantaj candidatului lor a fost aspru criticată, potrivit El Mundo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel