Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Madridul AMÂNĂ redeschiderea școlilor. Orașul încă își revine după Furtuna Filomena
WhatsApp
Guvernul de la Madrid a decis să amâne redeschiderea școlilor pentru a doua oară, după ce majoritatea consiliilor locale din regiune au solicitat mai mult timp pentru a curăța zăpada și alte obstacole lăsate în urmă de Furtuna Filomena. 

Deși inițial deschiderea școlilor era programată pe 12 ianuarie, data a fost amânată până pe 14, iar acum a fost stabilită pentru miercuri, 20 ianuarie.

În ciuda eforturilor depuse atât de autoritățile locale, cât și de cetățeni pentru a curăța zăpada, până joi existau 1.474 de școli care încă raportau probleme. Ca atare, guvernul regional de la Madrid optează pentru o întoarcere treptată la cursurile față în față. Astfel, elevii până în al doilea an de liceu (2º de ESO) revin la școală miercuri, 20 ianuarie, iar ceilalți joi, 21 ianuarie.

Zăpadă pe străzi și gheață pe acoperișuri, un pericol pentru elevi

 

În multe școli din regiune zăpada nu a fost încă curățată, iar multe dintre ele au raportat gheață pe acoperișurile clădirilor, ceea ce reprezintă un pericol pentru elevi. Șeful educației regionale a insistat că cursurile vor începe din nou luni, indiferent de circumstanțe

Viceprimarul Madridului, Begoña Villacís, a spus însă că întoarcerea la școală va fi „imposibilă”. Având în vedere mesajele mixte, asociațiile de părinți din școlile orașului - cunoscute sub numele de AMPA - au început să organizeze grupuri pentru a ajuta la curățarea zăpezii și a altor obstacole. "Este minunat și apreciez”, a declarat astăzi Esteban Álvarez, președintele asociației directorilor de liceu Adimad, potrivit El Pais.

„Există însă lucruri care nu pot fi rezolvate doar cu lopata". El a adăugat că ar fi „nebunesc” ca elevii să se întoarcă luni la sălile de clasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel