Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Guvernul vrea să limiteze concedierile. Schema de protecţie a muncii, extinsă până în 2021 
WhatsApp
Guvernul ar urma să aprobe extinderea până în 31 ianuarie 2021 a schemei naţionale de protecţie a muncii - ERTE - menită să limiteze numărul concedierilor, au declarat surse din Ministerul Muncii din Spania pentru Reuters.  
prtoteste_spania_madrid

Ministerul Muncii din Spania a ajuns la un acord cu sindicatele, dar încă nu are sprijinul reprezentanţilor mediului de afaceri. Chiar dacă principalul grup de lobby din Spania - CEOE - încă trebuie să aprobe acordul, Guvernul va adopta extinderea schemei, care ar urma să expire miercuri.

De la mijlocul lunii martie, când au fost impuse măsuri stricte pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), milioane de angajaţi au beneficiat de schema naţională de protecţie a muncii. După ridicarea restricţiilor, la finalul lunii iunie, mulţi şi-au reluat activitatea, scrie economica.net

În august, numărul celor aflaţi în schema de protecţie a muncii a scăzut cu 27%, la 812.438. De asemenea, în august, numărul şomerilor a crescut cu 740.000 faţă de perioada similară din 2019, ajungând la 3,80 milioane persoane. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel