Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Câte secţii de votare vor avea românii la alegerile parlamentare? Când apare harta secţiilor din Spania. Ambasada RĂSPUNDE
WhatsApp
Ambasada României în Spania a venit cu ultimele precizări privind organizarea alegerilor parlamentare după o videoconferinţă cu comunităţile româneşti. În urma reuniunii, a fost stabilit un număr de 140 de secţii de votare pe teritoriul Spaniei. Ambasadorul Gabriela Dancău a venit şi cu detalii privind harta completă a acestora.

"În pregătirea alegerilor parlamentare din 5, 6 decembrie 2020, Ambasada a organizat astăzi, 23 octombrie a.c., o nouă reuniune în format videoconferință cu reprezentații comunității românești din Spania și cu reprezentanții partidelor politice.

Reuniunea a fost condusă de ambasadorul României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, care a informat cu privire la intenția organizării unui număr de aproximativ 140 de secții de votare pe întreg teritoriul Spaniei, cu respectarea exigențelor impuse de autoritățile locale și sub rezerva evoluțiilor legate de actualul context sanitar.

Au fost abordate subiecte legate de desemnarea membrilor secțiilor de votare, prilej cu care șeful misiunii a mulțumit membrilor comunității pentru deschiderea față de implicarea în sprijinirea organizării procesului electoral. Totodată, a solicitat reprezentanților partidelor politice din România să asigure o reprezentare adecvată în cadrul secțiilor de vot. Un subiect important de pe agenda discuțiilor a fost cel legat de asigurarea și respectarea mijloacelor sanitare în locațiile secțiilor de vot, cu scopul protejării atât a membrilor secțiilor, cât și a votanților.

În perioada următoare, ulterior aprobării propunerilor secțiilor de vot, Ambasada va circula o hartă interactivă a tuturor secțiilor organizate pe teritoriul Spaniei, cu scopul informării cât mai largi a publicului nostru, demers esențial având în vedere numărul redus al cetățenilor români care au ales să voteze prin corespondență (3.338 de cereri înregistrate la nivelul Spaniei)", se arată pe pagina Ambasadei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel