Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania: 7 românce forțate să se prostitueze, în timp ce „iubiții“ conaționali își construiau palate de pe urma lor
WhatsApp
Polițiștii din Spania, în colaborare cu Poliția Română și sub coordonarea Eurojust, au destructurat un grup infracțional organizat de prostituție. O persoană a fost arestată la Malaga și alte cinci au fost arestate în România, unde au fost eliberate și șapte femei.

 Gruparea, care acționa prin metoda Lover Boy, obliga femei din România să se prostitueze în apartamente din Spania și România, informează Lavanguardia.com.

Conform autorităților din Spania, gruparea destructurată, presupus de natură transfrontalieră, recruta femei tinere care trăiau în medii defavorizate, cu un nivel scăzut de educație și probleme economice, în zonele rurale ale României, prin metoda „Lover boy“. Astfel, membrii grupului infracțional au reușit să stabilească relații sentimentale cu femeile capturate și apoi, prin înșelăciune, șantaj emoțional și constrângere fizică și psihică, le-au forțat să practice prostituția în apartamente pe care organizația le-a închiriat în România și Spania.

Un membru al organizației, din Malaga, a fost responsabil cu închirierea apartamentelor din Granada și Sevilla, în principal, și de gestionarea, pe internet, a serviciilor sexuale oferite de femei. Presupușii exploatatori au sustras victimelor documentele de identitate, iar pentru a obține un control mai mare asupra lor, le administra substanțe narcotice.

Imobile și vehicule de lux confiscate


Beneficiile pe care organizația le-a obținut din această activitate de prostituție au fost destinate achiziției și construcției de imobile în România, precum și achiziționării de vehicule de lux.

Operațiunea s-a încheiat cu o acțiune coordonată de Poliția Națională și Poliția Română. În Spania, a fost efectuată o percheziție domiciliară la Malaga, unde a fost arestată o persoană și au fost rechiziționați 7.650 de euro, telefoane mobile și diverse documente.

În România, cinci persoane au fost arestate - inclusiv cei doi lideri - și au fost efectuate patru percheziții domiciliare în care au fost confiscați 50.000 de euro. În plus, s-a pus sechestru pe trei case de lux și au fost confiscate vehicule high-end, două pistoale cu aer comprimat și telefoane mobile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel