Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. 13 românce obligate să se prostitueze, salvate de polițiști
WhatsApp
13 românce au fost eliberate, astăzi, din mâinile proxeneților, în Malaga, Spania.

Potrivit elpais.com, româncele erau racolate prin metoda „Lover Boy”, apoi obligate și șantajate să se prostitueze în Spania, Italia, Marea Britanie, Austria, Elveția, Germania, Franța, Olanda și Slovenia, obținând astfel venituri de milioane de euro.

Ministerul de Interne spaniol susține faptul că fetelor li se promiteau o viață bună, o familie, o mașină nouă și le convingeau că nu puteau să trăiască fără ele.

Operațiunea s-a desfășurat în două faze: una dintre ele a fost efectuată în România unde polițiștii au arestat 12 persoane, printre care și liderii organizației și au găsit totodată suma de 135.000 de euro în numerar, precum și diferite autoturisme de lux; a doua fază a avut loc în Malaga unde Garda Civilă a făcut trei percheziții la domiciliu și a arestat patru bărbați, doi români și doi spanioli, efectuând de asemenea și un raid în două cluburi de noapte de unde au eliberat 13 românce și au confiscat 7.500 de euro în numerar.

 

16 membri, arestați

 

16 membri au fost arestați sunt acuzația de trafic de persoane în scopul exploatării sexuale, spălare de bani și apartenență la o organizație criminală.

Membrii rețelei au achiziționat mașini de ultimă generație în valoare de peste 2,5 milioane de euro și au obținut un venit total de pe urma acestor activități infracționale de peste 5 milioane de euro. Pentru a spăla acești bani, infractorii cumpărau imobile și autoturisme pe numele rudelor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel