Şofer român, pericol public pe autăstrăzile din Germania. Polițiștii s-au mirat cum a putut circula așa
Autor: Nicoleta Baciu pe 5 aug 2020, 20:13 | Social

Foto ILUSTRATIV

La sfârşitul lunii iulie, pe data de 31 iulie, o patrulă a poliției autostrăzii Bielefeld s-a autosesizat  la apariţia unui autotren. De aceea, au chemat în ajutor o echipă de la serviciul poliției rutiere Autobahn, care a scos din trafic autotrenul românesc

În jurul orei 8:00, polițiștii autostrăzii au observat că remorca unui autotren atârna pe partea dreaptă a vehiculului, aproape atingând solul. Motiv pentru care au oprit șoferul în vârstă de 46 de ani la intersecția autostrăzii Rheda-Wiedenbrück.

La prima inspecție, care a fost efectuată de o echipă de experți de la serviciul de trafic al poliției Autobahn, au fost descoperite mai multe defecte ale autotrenului. O inspecție ulterioară a camionului, efectuată de un alt expert, a scos la iveală alte defecte tehnice, care puteau afecta siguranța participanţilor la trafic. 

Camionul și remorca aveau sisteme de frânare defecte. Saşiul era defect şi el. Dispozitivul de control pentru înregistrarea timpilor de conducere și de odihnă nu era instalat corect. În plus, vehiculele încărcate nu erau asigurate corespunzător.

După inspecție, antreprenorul român a decis repararea defecţiunilor într-un atelier de camioane Westphalian. Însă după ce a aflat costurilor lucrărilor a renunţat la reparaţii, scrie presseportal.de.

Odată cu încălcările constatate, oficialii au stabilit suma pentru depozitele de garanție. Șoferul a plătit 310 euro - antreprenorul se așteaptă la o amendă de 6.000 de euro. Pentru că auto trenul a circulat cu mai mute defecţiuni, oameni legii au aplicat o amendă de 6.000 de euro.

Te-ar putea interesa și ....
Social Vezi toate articolele
Crossuri parteneri