Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șofer român condamnat în Franța pentru contrabandă: "Mi-au pus arma la tâmplă. M-a obligat mafia"
WhatsApp
Un șofer român de TIR condamnat în Franța pentru contrabandă a declarat în instanță că a fost amenințat cu pistolul și obligat să transporte marfa respectivă.   

Un șofer român de TIR a fost condamnat la șase luni de închisoare și plata unei amenzi de 235.000 de euro, după ce, în data de 03 iunie, a fost prins transportând țigări și tutun de contrabandă. 

Românul a fost prins în Franța și venea din Belgia, relatează publicația La Voix du Nord.

"Mi-au pus arma la tâmplă și m-au amenințat"

 

Datele din dosar arată I.C., un șofer român de camion în vârstă de 57 de ani, a fost verificat pe autostradă, lângă Ghyvelde, în direcția Belgia-Franța. În interiorul camionului său, vameșii au descoperit 490 kg de țigări și 1.272 kg de tutun pentru rulat manual. Cum șoferul nu a prezentat acte pentru această marfă, vameșii au considerat că este vorba despre contrabandă și românul fost arestat preventiv.

Ajuns la proces, românul a precizat în instanță că a fost obligat să transporte marfa respectivă. 

"Mai mulți străini m-au abordat într-o parcare din Belgia și mi-au cerut să adaug câțiva paleți la încărcătura mea. Mi-au pus o armă la tâmplă și m-au amenințat că mă vor ucide. După ce am plecat, am fost însoțit de alte două mașini. Am crezut că este mafia belgiană sau franceză”, a spus românul în instanță.

Versiunea prezentată de șoferul român a fost considerată „absurdă” de către acuzare, care a susținut că șoferul român știa exact ce transportă.

Instanța a dispus confiscarea țigărilor și a tutunului, și a stabilit cuantumul amenzii la 235.000 de euro. De asemenea, românul a primit o pedeapsă cu închisoarea de șase luni, dintre care două sunt cu executare.

sofer-roman-contrabanda-franta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel