Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Site-ul de călătorii TripAdvisor listează primele 10 locuri de văzut în București
WhatsApp
Cel mai mare site internațional de călătorii listează 141 de obiective turistice recomandate în București, topul primelor zece fiind compus din clădiri istorice și zone de promenadă.
TripAdvisor

Site-ul american de călătorii TripAdvisor, la ora actuală cea mai utilizată platformă de informații și rezervări turistice, a realizat un top al celor mai apreciate atracții ale Bucureștiului. Clasamentul este bazat pe recenziile utilizatorilor, fiecare dintre acestea fiind verificată pentru veridicitate conform politicii TripAdvisor.

Ateneul Român deschide lista

Obiectivul turistic nr.1 în București în viziunea TripAdvisor este Ateneul Român, cotat în cele 1.571 de recenzii cu o medie de 4,5 stele din 5 posibile. „O clădire uimitoare într-un oraș care nu duce lipsă de clădiri uimitoare și o locație importantă pentru concerte; acustica este incredibilă”, opinează un utilizator din Marea Britanie.

Biserica Stavropoleos de pe strada cu același nume din centrul istoric al Bucureștiului este al doilea cel mai interesant obiectiv turistic al Bucureștiului, confrom utilizatorilor TripAdvisor, care i-au lăsat 2.023 de recenzii.

Arhitectura și priveliștea cuceresc

Cetedrala Patriarhală de pe Dealul Mitropoliei este a treia cea opțiune de vizitat în capitală, pe care turiștii străini o apreciază în special pentru priveliștea asupra orașului și apropierea de Piața Unirii.

Parcul Carol a cărei poartă principală este situată pe dealul Filaret, care îi impresionează pe călători prin aleile largi, lacul din centru, grădini, fântâni, statui și prin Mausoleu.

Palatul CEC îi impresionează pe turiștii care se plimbă prin zona istorică a orașului, mai ales cei care îl văd pe înserat, când clădirea este iluminată cu spoturi care îi pun în valoare structura arhitectonică fațadele decorate.

Fosta Casă a Poporului - vizitată, dar controversată

Palatul Parlamentului este cel mai recenzat loc din București, cu aproape șase mii de evaluări individuale ale utilizatorilor, dintre care 82% sunt păreri bune și foarte bune despre cea mai mare clădire administrativă din Europa.

Centrul Vechi în ansamblu este evaluat de peste 3.000 de utilizatori TripAdvisor, cei mai mulți apreciind varietatea și densitatea de cafenele, baruri și restaurante, clădirile cu șarm apare, precum și zona pietonală ușor accesibilă.

Cu bastonul pe Calea Victoriei

Calea Victoriei este cotată cu 4 stele, fiind apreciată de turiștii care au timp suficient să o parcurgă „per pedes” și să-i descopere muzeele, cazinourile, hotelurile și magazinele de lux.

Biserica Sfântul Anton de pe strada Franceză este apreciată chiar și de turiștii care nu se declară religioși. Apropierea de Curtea Veche a Bucureștilor o aduce în atenția călătorilor străini.

Farmecul străduțelor întortocheate

Tot în centrul vechi al urbei, strada Lipscani transpune în prezent câte ceva din farmecul vechiului cartier negustoresc locuit odinioară de familii originare din orașul german Leipzig, de la care strada își trage numele și... renumele.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel