Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Simptomele COVID-19 s-au SCHIMBAT. Medicii italieni trag un semnal de alarmă
WhatsApp
Simptomele infecției cu COVID-19 s-au schimbat, cele predominante fiind acum greața și oboseala.  

Medicii italieni au observat modificări importante în simptomatologia COVID-19. Astfel, pacienții indică mai puțin febră și tuse și mai multă oboseală, precum și simptome gastroenterologice.  

Site-ul Ministerului italian al Sănătății listează, printre cele mai frecvente simptome ale infecției cu SARS-CoV-2, febra, tuse, dureri în gât, slăbiciune, oboseală și dureri musculare. Cazurile severe pot prezenta pneumonie și dificultăți de respirație. De asemenea, sunt raportate pierderi de gust și miros. Alte simptome mai puțin specifice includ dureri de cap, frisoane, mialgie, astenie, vărsături și diaree.

Cum s-au schimbat simptomele bolii COVID-19

 

Potrivit unui studiu din Marea Britanie efectuat pe 19.000 de persoane în perioada 27 mai - 4 decembrie 2020, 40% dintre pacienți nu prezentau unul dintre cele trei simptome clasice: febră, tuse uscată persistentă sau pierderea gustului și a mirosului. Prin urmare, nu este sigur că un pacient Covid trebuie să manifeste în mod necesar aceste simptome. Cu toate acestea, simptomele asemănătoare gripei rămân caracteristica particulară a COVID-19.

'Febra și epuizarea care durează mult timp și sunt simptomele pe care le observăm cel mai frecvent la pacienții tratați acasă", explică Claudio Cricelli, președintele Societății italiene de medicină generală și îngrijire primară (SIMG). "De asemenea, vedem mai puțini pacienți cu tuse”, adaugă Ovidio Brignoli, vicepreședinte SIMG, potrivit publicației Corriere Della Sera.

Simptome diferite, posibil cauzate de noile mutații

 

Modificarea simptomelor cauzată de noile tulpini ale virusului a fost destul de puțin studiată. "Tulpina din Anglia a infectat mult mai mult tinerii, dar nu există dovezi că ar provoca diferite simptome", spune Brignoli.

"Populația de referință se schimbă și în câteva luni nu vom mai vedea vârstnicii spitalizați, deoarece vor fi în mare parte vaccinați. Tinerii tind să aibă o apărare imună mai puternică, se îmbolnăvesc mai puțin și, în general, au simptome asemănătoare gripei.

La începutul pandemiei, simptomele care ne-au ghidat să identificăm Covid au fost febră, tuse, respirație, subliniază Cricelli. Acum pacienții ne raportează la începutul bolii mai mult decât orice alt sentiment general de stare generală de rău, cefalee, greață și, mai rar, diaree".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel