Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Simona Halep s-a calificat în runda a doua a turneului Australian Open
WhatsApp
Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat în runda a doua a turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o, marţi, la Melbourne, pe americanca Jennifer Brady, cu 7-5 (5), 6-1. 

Halep (28 ani), a patra favorită, s-a impus într-o oră şi 36 de minute, dominând setul al doilea după ce primul a fost foarte echilibrat.

Românca şi-a pierdut serviciul în ghemul de debut al întâlnirii, Brady a avut apoi 2-0, 3-1 şi 4-2, dar Halep a reuşit egalarea, 4-4, şi a preluat conducerea (5-4). La 5-5, Halep şi-a pierdut serviciul la capătul unui ghem în care a trecut prin emoţiile unei posibile accidentări, dezechilibrându-se şi căzând pe spate. Simona a primit îngrijiri medicale în pauza dintre ghemuri, dar a putut continua şi a jucat cu mai multă determinare, salvând trei mingi de set şi trimiţând partida în tiebreak. Halep a rupt echilibrul la 3-2, cu un mini-break (4-2), Brady a egalat, 4-4, dar românca s-a desprins din nou, a avut 6-4 şi a încheiat cu 7-5.

Halep a început în forţă actul secund, cu break, apoi a condus cu 2-0, Brady a luat un ghem revenind de la 0-30, dar până la final doar românca a fost pe teren, câştigând setul cu 6-1.

Simona Halep a avut 2 aşi şi nu a făcut nicio dublă greşeală, în timp ce Brady a reuşit 4 aşi şi a comis 3 duble greşeli. Românca a avut procentaje mai bune la ambele servicii, a câştigat toate venirile la fileu, a avut mai puţine mingi direct câştigătoare (20-24), dar şi mult mai puţine erori neprovocate, 23-35.

Halep (28 ani), care a pierdut în optimi la ediţia de anul trecut la Melbourne şi a jucat finala în 2018, a mai înfruntat-o o singură dată pe Brady (24 ani, 49 WTA), anul trecut, la Toronto, câştigând cu 4-6, 7-5, 7-6 (5) în turul al doilea, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel