Sfârșitul președinției rotative UE, sărbătorit în Spania
Autor: Ecaterina Dumitrescu pe 30 iun 2019, 12:26 | Cultura

Ambasada României din Regatul Spaniei împreună cu Institutul Cultural Român din Madrid și Patrimoniu Național din aceeași țară au organizat o serie de evenimente dedicate sfârșitului președinției rotative a României la Uniunea Europeană, cât și împlinirea a 90 de ani de la vizita reginei Maria în Spania. 

Primul eveniment, o expoziția fotografică, care a inclus obiecte de arhivă ale Bibliotecii Palatului Regal, reprezentând fotografii inedite și cărți despre vizita Reginei Maria în Spania care nu fuseseră prezentate publicului. Fotografiile au fost puse la dispoziție de către Arhivele Naționale din România, în timp ce Biblioteca Palatului Regal din Spania a expus materiale inedite: 3 portrete ale Reginei, cartea ”Țara mea”, scrisă de reprezentanta monarhiei, în ediția de lux , și documente ale Casei regale spaniole cu privire la vizita reginei din martie -mai 1929.

O conferință despre rolul Reginei Maria în diplomația română va avea loc în fața unui public format din reprezentanți ai mediului academic, cultural și universitar spaniol. La sfârșitul conferinței va avea loc un concert extraordinar a cvartetului Enescu, scrie, într-un material pe larg, revistadearte.com.

Cultura Vezi toate articolele
Crossuri parteneri