Senatorul PSD Liviu Pop: "Moțiunea trece greu, dar trece"
Autor: Liviu Ludovic pe 21 ian 2020, 11:06 | Politică

Senatorul PSD Liviu Pop a declarat, marți, că doi dintre actualii miniștri s-ar putea regăsi într-un viitor guvern de uniune națională, respectiv Nicolae Ciucă și Bogdan Aurescu. "Din punctul meu de vedere, trece greu, dar trece", a mai spus Pop referitor la moțiunea de cenzură. 

"Este un scenariu valabil, plecând de la ceea ce se întâmplă în Parlamentul României și în sensul în care anul acesta având două alegeri importante, poate fi considerată o perioadă de tranziție (...). Asta este o negociere și o discuție pe care trebuie s-o aibă președinții partidelor cu președintele statului, evident, președintele Camerei Deputaților și președintele Senatului. Să n-aveți impresia că toți miniștrii din Guvernul PNL sunt slabi. Sunt miniștri care-și fac treaba, sunt miniștri care nu au ce să caute acolo (...). Vedem din perspectiva aceasta un Guvern PNL care are câțiva miniștri care pot să facă parte și dintr-un viitor posibil Guvern de uniune națională: ministrul de Externe, ministrul Apărării", a declarat Liviu Pop la RFI, potrivit Mediafax.

Acesta a precizat că Guvernul PNL s-a împrumutat de 14 ori mai scump decât Bulgaria.

"În trei luni de guvernare, au arătat cât de incompetenți sunt și cât de aiuristic guvernează în România. Am văzut nenumărate bâlbe ale membrilor Cabinetului, declarații contradictorii, declarații care au avut un impact inclusiv pe zona economică, inclusiv pe cursul leu-euro, am văzut împrumuturile pe care numai săptămâna trecută Guvernul PNL le-a făcut, ne-am împrumutat de 14 ori mai scump ca Bulgaria, efecte care se vor resimți în buzunarul fiecărui român pe parcursul acestui an și nu numai", mai spune acesta.

Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat săptămâna trecută, că în cazul în care moțiunea de cenzură va fi adoptată, va propune un guvern de uniune națională.

Abonează-te la notificari
Te-ar putea interesa și...
Politică Vezi toate articolele
Crossuri parteneri