Scriitorul François-Henri Désérable revine în România
Autor: Ecaterina Dumitrescu pe 26 oct 2018, 12:09 | Cultura

Scriitorul francez François-Henri Désérable revine în România, în perioada 30 octombrie 2 noiembrie, pentru un turneu literar în București și Timișoara. Scriitorul francez va efectua un turneu la invitația Institutului Francez din România și a editurii Humanitas Fiction. 

Cu această ocazie, François-Henri Désérable va lansa versiunea în limba română a romanului „Un anume domn Piekielny”, publicat la editura  Humanitas Fiction, în colecția „Raftul Denisei“, condusă de Denisa Comănescu. În același timp, F. H. Désérable va sponsoriza ediția 2018 a Choix Goncourt de la Roumanie, organizată de Institutul Francez din România.

Romanul a fost nominalizat la toate premiile majore literare franceze în 2017, Goncourt, Renaudot, Femina, Medicis, Interallié, Marele Premiu al Academiei Franceze, Pret Jean Giono. „Un anume domn Piekielny”a fost numit de tinerii cititori români pentru Choix Goncourt de la Roumanie, în 2017, în timp ce în Franța a câștigat Marele Premiu pentru literatură al orașului Saint-Étienne.

 

Sursă foto - Facebook Institutul Francez

 

Cultura Vezi toate articolele
Crossuri parteneri