Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SCENARIU NEGRU pentru România. Arafat: „Medicii vor fi nevoiți SĂ ALEAGĂ între un bolnav sau altul pentru intubare”
WhatsApp
Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că medicii se tem de posibilitatea ca sistemul sanitar din România să fie supus „la un stres maxim”, scenariu în care doi bolnavi au nevoie de același ventilator sau în situația în care medicii vor fi nevoiți să aleagă între un pacient sau altul pentru intubare, șa cum s-a întâmplat în alte țări la debutul pandemiei.
Sursa foto: captură Antena 3

„Sunt anumite componente ale sistemului sanitar pe care n-ai cum să le dublezi sau să le triplezi. Poți să crești numărul paturilor, poți să crești orice, dar nu poți crește numărul personalului. Da, putem să apelăm la un sprijin dacă alții sunt mai puțin afectați decât noi, dar asta e o chestie pe o perioadă limitată.

Speranța noastră este să nu ajungem să ducem sistemul la un stres maxim și să păstrăm sistemul, totuși, cât mai posibil cu capacități de rezervă rămase și posibile să fie folosite. Dacă ajung să am toate paturile de terapie intensivă ocupate, vom ajunge la poveștile adevărate pe care le-am auzit din alte părți, în care ai doi bolnavi pe un ventilator sau să alegi între un bolnav și altul pe cine intubezi, pe cine ventilezi. Noi nu vrem să ajungem la asta”, a declarat șeful DSU, miercuri seara, la  B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel