Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sarmale ardelenești cu varză murată și afumătură. Rețeta secretă a gospodinelor
WhatsApp
Sarmale ardelenești cu varză murată și afumătură. Pentru a prepara sarmalele, este nevoie să petrecem destul de mult timp în bucătărie. Însă, la final veți pune pe masă sarmale delicioase, care vor mulțumi pe toată lumea.
sarmale_ardelenesti_cu_afumatura

Sarmale ardelenești cu varză murată și afumătură se fac din:  400 g carne tocată de porc, 200 g carne tocată de vită, 4 felii șuncă afumată, 1 ceapă, ulei, 1 ceașcă de orez, 200 ml suc de roșii, sare, piper măcinat, boabe de piper, mărar, cimbru, 1 cană zeamă de varză, foi de varză murată, boia de ardei. 

 

Sarmale ardelenești cu varză murată și afumătură, mod de preparare

 

Mai întâi amestecăm carnea tocată. Adăugăm orezul și ceapa care a fost călită în ulei. De asemenea, punem sucul de roșii, șunca tăiată în cubulețe, sare și piper, după gust. Aveți grijă la sare, ținând cont de faptul că varza murată deja este sărată.


Varza murată se spală de mai multe ori în apă rece și se lasă la scurs. Desfacem varza în foi, luam câte o foaie mare, punem amestecul de carne și o rulăm formând sarmale mari de mărimea unui pumn mai mic. Le așezăm într-un vas cu fundul mai gros, peste un strat de varză tocată. Presară mărarul tocat, câteva rămurele de cimbru și boabele de piper.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Sarmale ardelenești cu varză murată și afumătură, s-ar putea să îți placă și rețeta Varză a la Cluj, rețeta tradițională. Un preparat unic din zona Ardealului

 

Zeama varză se pune diluată și fierbinte peste sarmale. Zeama trebuie sp fie suficientă cât să acopere sarmalele. Dați focul la mediu, iar după primele clocot, reduceți focul la minim. sarmalele trebuie să fiarbă aproximativ 2 ore. De asemenea, pot fi puse și la cuptor timp de o jumătate de oră.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Sarmale ardelenești cu varză murată și afumătură, s-ar putea să îți placă și rețeta Taci și înghite. Rețetă tradițională ciobănească de mămăligă în straturi

 

Se servește câte o sarma, alături de costiță afumată, cârnați, 2 linguri de smântână deasupra și pătrunjel verde tocat. Nu uitam mămăliga și ardeiul iute. Pofta bună!

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel