Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ryanair, pierderi de 185 de milioane de euro
WhatsApp

Compania aeriană irlandeză low cost Ryanair a suferit o pierdere netă de 185 de milioane de euro între aprilie și iunie, primul trimestru al exercițiului său financiar 2020, din cauza paraliziei traficului aerian ca urmare a pandemiei de covid 19. În comunicatul companie se arată că acesta este cel mai dificil trimestru din istoria de 35 de ani a firmei.

Se estimează că numărul de pasageri pe acest trimestru a fost de 500.000 față de 42 de milioane în aceeași perioadă a anului 2019, se mai arată în comunicat preluat de swissinfo.ch. Închiderea frontierelor a paralizat activitatea companiei de la mijlocul lunii martie până la sfârșitul lunii iunie, 99% din flotă rămânând fără zbor. În acest context, cifra de afaceri a scăzut la 125 de milioane de euro, față de 2.312 milioane cu un an mai devreme.

Compania estimează că va transporta 60 de milioane de pasageri în anul fiscal 2020-2021, ceea ce corespunde unei scăderi de 60%. În urmă cu câteva săptămâni, Ryanair a anunțat renunțarea la 3.000 de locuri de muncă, respectiv 15% din forța de muncă. Compania prognozează pierderi în al doilea trimestru al anului, dar consideră că acestea vor fi mai mici din cauza repornirii zborurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel