Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii golesc magazinele de ulei și zahăr de frica scumpirilor. Marile supermarketuri limitează deja vânzările
WhatsApp
Sucevenii cumpără masiv ulei și zahăr de teama scumpirilor, motiv pentru care marile supermarketuri limitează deja vânzările, în condițiile în care stocurile se epuizează rapid.
Românii golesc magazinele de ulei și zahăr de frica scumpirilor. Marile supermarketuri limitează deja vânzările. FOTO: captură monitorulsv.ro

Stocurile de ulei și zahăr dispar rapid de pe rafturile magazinelor din Suceava, care limitează deja vânzările, în timp ce oamenii cumpără cantități din ce în ce mai mari, speriați de perspectiva scumpirii, scrie Monitorul de Suceava.

„Stimați clienți! Vă informăm că achiziționarea uleiului/zahărului este limitată la o cantitate de 20 de bucăți per client. Vă mulțumim!”, sună anunțul postat de un mare lanț de supermarketuri, care nu mai face față cererii uriașe.

 

Ambele produse s-au scumpit deja masiv

 

Agitația sucevenilor este cu atât mai ciudată, cu cât ambele produse s-au scumpit deja masiv în ultimele săptămâni, prețurile plătite de suceveni fiind cu 50% mai mare față de lunile trecute.

Prețul zahărului a trecut astfel de 3 lei/kg, în timp ce un litru de ulei nu mai pote fi găsit cu mai puțin de 8 lei.

În paralel, prețul la floarea soarelui, principala materie primă, a ajuns toamna aceasta la 2 lei/kg, dublu față de anul trecut; o scumpire semnificativă a uleiului este în aceste condiții inevitabilă.

În plus, explozia prețului la gaze și electricitate, dar și la combustibili, va duce și ea la scumpiri ale produselor de bază.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel