Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii, furioși după reacția clinicii unde a murit băiețelul de 4 ani, după o durere de măsea: "Ați distrus familia!"
WhatsApp
Reprezentanții clinicii din Pitești au reacționat pe Facebook în cazul copilului de 4 ani care a murit după ce i s-a făcut anestezie generală și susțin că așteaptă rezultatul anchetelor desfășurate în acest caz: „Dezinformarea s-a dovedit mai importantă decât căutarea adevărului".
Foto ILUSTRATIV

Reprezentanții clinicii stomatologice în care copilului de 4 ani i s-a făcut anestezie generală au reacționat pe Facebook și spun că ceea ce s-a întâmplat este „dureros, greu de acceptat și de înțeles".

„Știm că toată lumea așteaptă o reacție de la noi și, mai mult decât orice, ne dorim să înțelegeți că ne este la fel de greu ca fiecăruia dintre dvs. să înțelegem și să acceptam ceea ce s-a întâmplat în clinica noastră. O clinică în care sunt tratați și copiii noștri, ai colegilor, prietenilor și cunoștințelor noastre. Inainte de toate, suntem oameni și părinți - de aceea ceea ce s-a întâmplat în casa noastră este atât de dureros, de greu de acceptat, atât de greu de trăit și de înțeles. În aceste momente, gândurile și inimile noastre sunt însă alături de părinți, nu facem decât să ne rugăm să aibă putere și liniște", au scris reprezentanții clinicii pe rețeaua de socilizare.

Aceștia susțin că așteaptă rezultatele anchetelor în derulare și se plâng de dezinformarea, speculațiile și goana după senzațional care au apărut după acest caz.

„Ne dorim mai mult decât oricine să înțelegem ce s-a întâmplat, așteptăm rezultatul investigațiilor și anchetelor în curs, sperăm din tot sufletul ăa vor aduce răspunsurile pe care toată lumea le așteaptă și că nu vor lăsa loc de alte interpretări. Căci, din păcate, până în acest moment, dezinformarea, speculațiile și goana după senzațional s-au dovedit o dată în plus mai importante decât căutarea adevărului", se mai arată în postare.

Românii, furioși după cele întâmplate

 

Zeci de oameni au comentat la postare.

„A murit un copil! Oare când ne mai trezim și noi și o să fiți doctori mai întâi de toate, să iubiți meseria ce o faceți, nu doar banii!", spune un bărbat.

„Ați distrus atât medicul cât și familia. Era de datoria voastră să aveți minimul necesar pentru a resuscita micuțul și nu să așteptați salvarea să aducă cele necesare pentru intubare. Păcat de medic și de familie. Dacă era intubat la timp avea șanse acel copil", a scris o femeie.

Un copil de patru ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce i s-a făcut anestezie generală în cabinetul stomatologic din Pitești. Ulterior, organele sale au cedat unul câte unul, iar micuțul a murit, miercuri, în Spitalul „Grigore Alexandrescu" din Capitală.

El a fost sedat cu propofol, aceeași substanță care i-a provocat decesul și cântărețului Michael Jackson, a explicat un medic anestezist.

Dosarul copilului mort a fost preluat, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, iar cercetările în acest caz se fac pentru ucidere din culpă. Deocamdată nu a fost nimeni pus sub acuzare, ancheta fiind pentru faptă.

În paralel, DSP Argeș a decis închiderea clinicii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel