Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii din Spania, invitați la film. Festivalul de Film Românesc, la o nouă ediţie
WhatsApp
Cea de-a zecea ediție a Festivalului de Film Românesc, intitulată „Între La Gomera și București“, se deschide, joi, 17 septembrie 2020, la Madrid. Evenimentul va debuta cu proiecția filmului „Parking”, în prezența regizorului Tudor Giurgiu și a criticului de film Jara Fernández Meneses
festival-de-film

Evenimentul, care se va desfăşura la Cineteca Madrid, va fi urmat de o sesiune de dialog cu publicul.  Festivalul, desfăşurat în perioada 17 - 25 septembrie, este organizat de Institutul Cultural Român de la Madrid şi Cineteca Madrid, sub auspiciile Ambasadei României în Regatul Spaniei.

Programul include o selecţie de filme româneşti recente, cu şase propuneri tematice diferite, care fac cunoscut publicului spaniol unele dintre noutăţile genului din România. De asemenea, în cadrul Festivalului de Film Românesc sunt prezentate ultimele producţii ale regizorilor Corneliu Porumboiu ("La Gomera") şi Ivana Mladenovic ("Ivana cea groaznică"), două din creaţiile noului proiect cultural al regizorului Florin Şerban, trilogia "Dragoste" ("Dragoste1. Câine", respectiv "Dragoste 2. America"), precum şi lungmetrajul de debut al regizorului Hadrian Marcu ("Un om la locului lui").

După Madrid, Festivalul de Film Românesc va fi itinerat în şapte oraşe din Spania: Valencia, Barcelona, Sevilla, Cordoba, Oviedo, Zaragoza şi Tenerife, în perioada septembrie-decembrie 2020. Cineteca Madrid este parte a cunoscutului complex cultural "El Matadero", un centru de creaţie contemporană ce propune o abordare multidisciplinară care variază de la artele spectacolului, arte vizuale, design şi arhitectură până la muzică, dans, modă, literatură şi film. Activitatea Matadero este coordonată de Primăria Madrid, în colaborare cu alte instituţii publice şi private.

Cineteca Madrid a primit în anul 2012 premiul Archdaily pentru cel mai bun proiect de reabilitare a unei clădiri industriale în complex cultural şi s-a impus în mediul cultural din Madrid drept un spaţiu modern şi plin de viaţă, acordând o atenţie specială cinematografiei independente. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Cultura si Traditii Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel