Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii din diaspora avantajați de noul Program Startup Nation: „Vor fi punctați în plus“
WhatsApp
 Liviu Rogojinaru, secretar de stat la Ministerul Economiei, Energiei, Tursimului și Mediului de Afaceri, a anunțat, sâmbătă, că se pregătește modificarea programului Startup Nation pentru românii din diaspora, care vor primi punctaj suplimentar. Cofinanțarea de 20% se numără printre schimbări.

„Am creat noua grilă, este în curs de aprobare. Vor apărea elemente noi de departajare între cei care vor să acceadă aceste fonduri. Vor fi punctați în plus cei care vin din diaspora. (...) Ca să pot să-l aduc pe cel de afară, să aibă o dorință în plus să vină, îi pun acolo un punct în plus (...) în grila de calificare”, a declarat Rogojinaru într-o emisiune la Antena 3.

Acesta a anunțat ca va fi implementată și co-finațarea în procent de maxim 20% din suma solicitată din partea statului.

„O altă noutate care apare o reprezintă faptul de cofinanțare. Eu nu cred în cineva care vine la stat și care zice - dă-mi și mie 40 de mii de euro și eu nu am niciun ban să pun, dar hai că vedem cum facem - păi nu se poate, domnule, pune și tu ceva, un pic. Va exista co-finanțarea. Ne-am gândit la un procent, sunt în cadrul avizării. Cofinanțarea poate să fie de 5-20%. 5% din suma care va fi cerută la stat, 10%, 15% și vedem dacă punem chiar din 20%”, a spus secretarul de stat de la Ministerul Economiei.

De asemenea, beneficiarii care nu au studii superioare vor fi obligați să urmeze un curs de administrare a afacerilor înainte de a primi fondurile. Denumirea programului ar putea fi, de asemenea, schimbată.

„Să fie obligați ca până în momentul în care accesează fondurile, sau în momentul care vin și accesează fondurile, să facă dovada că au urmat un curs de specialitate, dacă nu sunt ingineri, economiști cu studii superioare deja, e altceva. Dar pentru cei care nu au studii superioare sau nu au avut un curs de specialitate, (să prezinte dovada n.r.) că au urmat un curs foarte scurt și foarte condensat de management, de administrare a busniess-ului. Domnule, unul pe care îl pun să îmi facă un business îmi bagă în faliment zece. E un stadiu de avizare, se trece pe la toate ministerele. (Noutățile) vor fi aplicate pentru Startup Nation sau cum se va numi, probabil că va avea o denumire puțin schimbată. Vrem să fie un program aproximativ nou”, a mai declarat Liviu Rogojinaru.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel