Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România, „ vedeta” Târgului de carte din Madrid. Ce știu spaniolii despre autorii români
WhatsApp
Cărțile autorilor români au avut un succes răsunător la Târgul Internațional de Carte din Madrid. Românii stabiliți în Spania au luat cu asalt standurile de cărți și spun că așteptau momentul să-și reamintească de basmele copilăriei.
Autorii români, apreciați la Târgul de carte de la Madrid

Târgul Internațional de carte de la Madrid a fost evenimentul așteptat de românii din Spania, potrivit TVR. În mod surprinzător, cărțile autorilor români au fost printre cele mai cumpărate. Evenimentul s-a defășurat în parcul Retiro și  au participat peste 300 de expozanţi din Europa şi America Latină, precizează sursa citată.

Vizitatorii au fost interesați, în mod special, de cărțile pentru copii. În felul acesta, marile legende, povești ale României vor fi cunoscute și de copiii  familiilor române, născuți în Spania.  Reprezentanții Institutului Cultural Român spun că se traduce foarte mult în limba spaniolă, iar autorii ar trebui să profite de acest beneficiu.

„Se traduce foarte mult din limba română în limba spaniolă, este foarte apreciată literatura noastră, se cumpără foarte mult. Am invitat şi autori care au semnat ultimele cărţi abia ieşite de sub tipar, cum ar fi cele două cărţi ale Anei Blandiana sau cartea Corinei Oproae, o poetă care trăieşte în Spania”, a explicat Maria Pop, directoarea Institului Cultural din Madrid, pentru TVR.

 

România, „ vedeta” Târgului Internațional de Carte din Madrid. Ce știu spaniolii despre autorii români 

 

Cel mai cunoscut autor  român este Ana Blandiana. Poetei i-au fost traduse în limba spaniolă toate operele literare și a participat la mai multe conferințe pe teme culturale. 

Spaniolii o apreciază, deoarece în perioada comunistă a fost nevoită să scrie opere literare aparent pentru copii, însă, acestea aveau mesaje profunde, codificate, care criticau regimul politic din acea vreme.

De asemenea, Mircea Cărtărescu este unul dintre poeții cunoscuți și în Spania, având mai multe volume în librăriile din Madrid. Târgul Internațional de carte de la Madrid a ajuns la cea de-a 80-a ediție și este organizat de Institutul Cultural Român din Spania. 

[citeste si]

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Cultura si Traditii Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel