Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ROMÂNIA nu mai apare în topul ruşinii. Mesajul ministrului Florin Cîţu
WhatsApp
România nu mai este ţara cu cea mai mare rată a inflaţiei din Uniunea Europeană, a scris, luni ministrul Finanţelor, Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Conform datelor Eurostat, cele mai ridicate rate anuale ale inflaţiei din UE au fost înregistrate luna trecută în Cehia (3,3%), Polonia (2,9%), Ungaria (2,5%) şi România (2,3%).

"PSD a ţinut voit trei ani de zile România în topul ruşinii în UE. În guvernarea socialistă România a avut cea mai mare rata a inflaţiei din UE, lună de lună. Trei ani la rând. PSD a crescut voit rata inflaţiei de la 0% la peste 5% pe an. Rata inflaţiei mare şi imprevizibilă îi afectează pe românii cu venituri mici. Trei ani de zile PSD a avut o politica premeditată, de a creşte rata inflaţiei care i-a lovit tocmai pe românii cu venituri mici. Am promis că scoatem România din topul ruşinii şi am reuşit", a afirmat Cîţu.

Datele Eurostat arată că, în aprilie comparativ cu situaţia din luna martie, rata anuală a inflaţiei a scăzut în 26 de state membre, inclusiv în România, unde rata anuală a inflaţiei a scăzut până la 2,3% în luna aprilie, de la 2,7% în luna martie. În Uniunea Europeană, rata anuală a inflaţiei a coborât până la 0,7%, de la 1,2% în luna precedentă, scrie Agerpres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel