Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România deschide un nou punct de frontieră. Iată unde va fi amplasat
WhatsApp
Un nou punct de trecere a frontierei va fi deschis la granița cu Ucraina. Autoritățile speră ca până la 24 august să fie finalizată construcția.

Un nou punct de trecere a frontierei va fi deschis la granița dintre Ucraina și România în 2021. Construcția acestuia urmează să fie finalizată până la 24 august, a anunțat miercuri, Consiliul Municipal Cernăuți.

Noua cale de acces se va face  la punctul de control ”Diakivți” din localitatea Probotești de la granița ucraineană-română.

Reamintim că au trecut peste 10 ani de când punctele de control vamal  „Diakivţi-Racovăţ” şi „Krasnoilsk-Vicovul de Sus” sunt închise. Acordul de finanțare pentru implementarea proiectului de cooperare transfrontalieră „Amenajarea punctelor de control rutier internațional „Krasnoilsk”, „Dyakivtsi” a fost semnat în decembrie 2013 cu un buget total de 3,5 milioane de euro.

Potrivit șefului APD, Sergiy Osachuk, obiectul a fost deja transferat către Serviciului Vamal de Stat. În acest an, în cadrul "Marii Construcții", se intenționează să se deschidă școli, drumuri, grădinițe și punctul "Dyakivtsi". De asemenea, el a menționat că în prezent există un singur birou internațional de pașapoarte în regiune, pe cordonul cu România.

Măsura deschiderii noului punct de frontieră vine după ce, în martie 2021, Ucraina și România au lansat un cordon comun de patrulare pe Dunăre.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel