Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România – pe locul șapte la producția agricolă din UE
WhatsApp
Fermierii români cer subvenții comparabile cu cele din Ungaria sau Polonia

Din 2019, România a devenit al șaptelea producător agricol din UE, avansând o poziție după Brexit. Producția agricolă a țării noastre a ajuns la aproape 19 miliarde de euro în 2019, în creștere cu 2,2% față de anul 2018, potrivit celor mai recente date Eurostat.

Creșterea înregistrată de sectorul agricol românesc în 2019 comparativ cu 2018 a fost ușor mai mică decât creșterea globală de 2,4% înregistrată în UE. Cu toate acestea, comparativ cu media din ultimii cinci ani, agricultura românească a produs cu 13,7% mai mult în 2019, a treia cea mai mare rată de creștere din Uniune și mai mult decât dublul creșterii globale de 6,2% în UE.

Ponderea României în producția agricolă totală a UE a fost de puțin peste 4,5%, țara noastră situându-se în spatele Franței, Germaniei, Italiei, Spaniei, Olandei și Poloniei, citează lepetitjournal.com.

În prezent, România folosește aproximativ 13,4 milioane de hectare de teren pentru agricultură, ceea ce se traduce printr-o producție medie de 1.414 euro pe hectar.

Cu toate acestea, cel mai mare obstacol în calea îmbunătățirii eficienței României este dimensiunea redusă a fermelor locale și reticența fermierilor locali de a asocia și de a lucra împreună terenuri mai mari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel