Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Români acuzaţi că au racolat bărbaţi şi femei pentru prostituţie în Olanda şi România
WhatsApp
Şapte persoane au fost arestate preventiv într-un dosar de proxenetism, ele fiind acuzate că au racolat femei şi bărbaţi pe care i-au obligat să practice prostituţia în Olanda şi în România.

Potrivit datelor comunicate, joi, de DIICOT şi BCCO Ploieşti, în cauză s-a reţinut faptul că, în perioada noiembrie 2020 - februarie 2021, membrii grupării au racolat mai multe persoane vătămate, atât femei, cât şi bărbaţi, pe care le-au determinat ori cărora le-au înlesnit practicarea prostituţiei, în spaţii de pe teritoriul Olandei şi României.

În România, activităţile infracţionale s-au desfăşurat în municipiul Bucureşti şi în judeţul Prahova.

"În acest sens, inculpaţii au închiriat, în regim hotelier şi pentru perioade relativ scurte, mai multe apartamente situate în zonele centrale ale localităţilor în care gruparea îşi desfăşura activitatea. Veniturile ilicite obţinute zilnic de către fiecare persoană care practica prostituţia ajungeau, în mare parte, la membrii grupului infracţional", arată sursele citate.

 

Femei şi bărbaţi racolaţi pentru prostituţie


În acest dosar au fost făcute nouă percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate sisteme informatice, medii de stocare, telefoane mobile şi înscrisuri.

De asemenea, şapte persoane au fost reţinute, fiind ulterior prezentate Tribunalului Prahova care a dispus arestarea preventivă a acestora.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Matei Basarab" Ploieşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel