Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă din Italia, concediu de coșmar în România: „Am cules trei saci de gunoaie / nu plătesc să respir aerul ăla viciat“
WhatsApp
O româncă, profesoară de engleză în Italia, a venit în concediu în România. A luat-o și pe mama sa sperând că vor petrece câteva zile de relaxare în România pitorească. Doar că la finalul celor câteva zile petrecute vizitând frumusețile țării, românca a făcut un bilanț...tragic: Mulți saci de gunoaie, aer „curat“ îmbâcsit cu miros de motorină și oameni care uită de reguli...inclusiv de cele de bun-simț.

Profesoara româncă a vrut să aibă parte de un concediu liniștit alături de mama sa, așa că a vizitat zona Slănic Moldova-Târgu Ocna-Oituz (Bacău), unde frumusețile locurilor au fost umbrite de oamenii care nu respectă simple reguli care aparțin popoarelor civilizate. Iar concluziile tinerei românce, care predă engleza la Universitatea din Triest, Italia, despre turismul românesc nu sunt deloc îmbucurătoare: „Turismul din România, dacă face progrese, să mi le arate şi mie, că nu le văd”, a spus Daniela N, citată de Gândul.ro.

„Am dus-o pe mama la munte, în zona Slănic Moldova, de sâmbătă până marţi. La cazare, doamna care ne pregătea camerele: «Ah, sunteţi cu mască, credeţi în Covid». «Nu, cred în ştiinţă, doamnă! Nu trebuie să cred în curent electric ca să nu bag mâinile în priză!», i-am răspuns. Peste tot, Oituz, Negoieşti, vânzătoarele de la magazine erau fără mască. Iniţial, luate cu frumosul – «De ce?» – au avut tot felul de explicaţii: «Păi, tocmai am mâncat», «Păi, mi-e cald». La restaurante situaţia nu a fost diferită”, a povestit profesoara.

De la oamenii care nu respectă regulile de protecție și nu partă mască, fiind cei mai expuși, la munți de gunoaie, aer „pur“, de salină, „îmbogățit“ cu adaos de noxe de eșapament. Cea mai mare discrepanță i s-a părut însă la unitatea de cazare, unde „chestii“ moderne - precum curent, internet, semnal TV - picau frecvent „dar nu din vina noastră“, oamenii din sat încă obișnuiau să alunge norii cu...clopotul de la biserică.

Nereguli și la salina de la Târgu Ocna

 

„La Salina de la Târgu Ocna, superbă şi imensă, miros cumplit de motorină, pentru că oamenii sunt duşi în subteran cu autobuze din 1960 toamna, cu 240 metri mai sub pământ, dar un drum de kilometri de fapt.  Aerisirea sau ventilaţia există se pare doar în visuri. Am făcut reclamaţie: miros, autobuze, acces handicapaţi zero, nu se rambursează bilete. Cică aerul este verificat în fiecare dimineaţă. Am cerut analizele, nu plătesc să respir aerul ăla viciat”, a mai povestit Iulia Negru.

„La Rezervaţia Naturală de la Oituz: barieră, niciun acces. Am cules trei saci negri de gunoaie lăsate de săteni pe drumul ce duce spre Rezervaţie. Am încercat a doua zi cascada Buciaşi: am cules alte gunoaie, din nou. Trasee: zero. La pensiunea unde am stat: cumetrie, cade curentul („nu e vina noastră”), nu merge internetul (idem), a picat şi semnalul TV (aţi ghicit, idem). Dar bate clopotul ca să… alunge norii. Da, în 2020, se alungă norii aşa. Turismul din România, dacă face progrese, să mi le arate şi mie, că nu le văd”, a mai spus românca.

Profesoara a precizat că a făcut reclamație la Protecția Consumatorului și așteaptă explicații cu privire la permisiunea ca unii oameni să nu respecte legea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel