Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă dată dispărută de Poliție după 15 ani de când a plecat în Italia, găsită în 2 ore: Gabriela a fost VÂNDUTĂ unui cioban
WhatsApp
Polițiștii din Botoșani au fost sesizați, marți, cu privire la dispariția unei femei în vârstă de 43 de ani, din localitatea Mlenăuți, din comuna Hudești, care muncește de peste 15 ani în Italia, și despre care familia nu știa nimic încă de atunci. În câteva ore, femeia a fost găsită prin intermediul rețelelor de socializare.

Gabriela Cozobeac a plecat la muncă în Italia pe 15 septembrie 2004, și timp de aproximativ trei luni a ținut legătura telefonic cu familia sa,  după care nimeni nu a mai avut nicio informație despre ea. Ea a plecat în zona Siciliei prin intermediul unei alte femei, care există posibilitatea să fi făcut parte dintr-o grupare de trafic de persoane.

În momentul în care a ajuns în Peninsulă, ea ar fi fost dusă în Sicilia, însă de acolo ea a fost „vândută” unui cioban, care ar fi dus-o forțat în Calabria. De atunci botoșăneanca a pierdut legătura cu familia, pentru că în acel moment ea nu a mai avut voie să contacteze pe nimeni.

Citește și: INFERNUL unei ROMÂNCE răpită și violată 10 ani în Italia. Casa în care a fost sechestrată seamănă cu cea a lui Dincă

Familia femeii, care timp de aproape 15 ani nu a mai știut nimic de ea, spune că încă de atunci ei a mers la poliție și au făcut sesizări privind dispariția Gabrielei. „S-au făcut o serie de verificări, dar fără succes”, spune Florentina, fiica femeii, cea care, până la urmă, a reușit să dea de urma mamei sale, singură, prin intermediul rețelelor de socializare. Familia are și dovada comunicărilor primite de la Poliție, dar căutările au fost sistate după o vreme, însă femeia nu a rămas în baza de date a „Persoanelor dispărute” din evidența Poliției.

Găsită prin intermediul grupurilor de Facebook în doar 2 ore

 

Marți, însă, fiica botoșănencei, Florentina, a mers la poliție și a anunțat dispariția mamei sale, despre care nu mai știa nimic de 15 ani. În plus, au postat un anunț și pe rețelele de socializare, și distribuit masiv, inclusiv în grupurile din diaspora, iar în aproximativ două ore femeia  a fost găsită.

„Mesajul meu a fost distribuit în sute de grupuri, iar informația a ajuns la românii din Italia, până la o serie de cunoscuți ai mamei, care ne-au anunțat imediat. Nu a durat mult și am fost contactați de dânsa, întrucât la rândul ei primise mesaje de la apropiații din Italia, care văzuseră mesajul”, a povestit Florentina, fiica femeii. 

Citește și: Italia: Francesco, italianul care a sechestrat-o și violat-o pe Mariana timp de 10 ani în beciul casei și-a aflat pedeapsa

„A fost dorința mea de a-mi găsi mama cu orice preț. De asta am mers din nou la poliție pentru a anunța dispariția. Mereu am purtat în suflet și în inimă câteva întrebări la care nu aveam răspuns. Acum am reușit să vorbesc cu ea și am întrebat-o dacă nu vrea să revină în țară. Răspunsul ei a fost afirmativ, doar că nu a putut promite un termen. Faptul că am apelat la toate mijloacele pentru a o găsi a fost pentru a-mi dovedi mie, dar și celorlalți, că atunci când dorești să găsești pe cineva se poate orice, iar acest caz este un exemplu pentru toți”, a declarat fiica femeii, pentru Monitorul de Botoșani.

„Acum trăiește cu un alt bărbat, care este tot român, în Calabria“

 

Membrii familiei din țară, care au reușit să o contacteze, nu au reușit să afle ce s-a întâmplat exact cu femeia în toți acești 15 ani, discuțiile cu femeia fiind foarte scurte întrucât aceasta se află în prezent tot în Italia, iar în momentul în care a fost contactată aceasta se afla la serviciu.

Cert este că în tot aceștia 15 ani, femeia a pierdut legătura cu toți cei din țară și a rămas practic fără identitate întrucât în momentul de față ea nu are niciun document valabil. „În prezent, ea trăiește cu un alt bărbat, care este tot român, în regiunea Calabria”, a mai spus Florentina, după ce a reușit să discute cu mama ei în cursul zilei de ieri, prin intermediul Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel