Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român mort de Covid-9 în Anglia. Românii din diaspora, mobilizare exemplară pentru repatriere
WhatsApp
Un român din Marea Britanie a murit miercuri, 18 noiembrie, după ce a fost infectat cu noul coronavirus și internat în spital, iar ulterior intubat. Octavian era tatăl unui fiu, student în ultimul an la medicină, iar românii din diaspora au reușit performanța ca în mai puțin de 3 ore să strângă de 2 ori mai mult decât banii necesari pentru repatriere. 

Octavian Mazureac a murit, miercuri, 18 noiembrie, la spitalul din Grimsby, Marea Britanie, după ce sa infectat cu noul coronavirus, iar starea lui s-a deteriorat rapid, ajungând să fie intubat. După alte câteva zile starea s-a s-a înrăutățit, iar medicii nu l-a mai putut salva. Marius Simionica, de la Asociația „Marius și prietenii“, a organizat o strângere de fonduri acasă pentru repatrierea românului, iar banii, chiar dublu față de suma stabilită, au fost strânși în câteva ore.

„Ne-am mobilizat de fiecare dată! Sunt sigur că vom reuși să o facem și de data asta iar Octavian va ajunge acasă unde va fi înmormântat creștinește pe pământ natal.

Octavian A FOST un om care și-a iubit familia mai mult ca orice și a lucrat 2 servicii tocmai pentru a nu le lipsi nimic. În urmă mai puțin de 2 săptămâni, a început să se simtă mai rău și crezând că e o simplă răceală dar vrând să fie sigur că totul e ok a ajuns la spital. S-a confirmat că a fost Covid-19 pozitiv și a fost oprit în spitalul din GRIMSBY pentru observații cum starea dânsului se deteriora. A fost pus pe mască de oxigen și după o scurtă perioadă bună de a fi pus pe oxigen a părut că se îmbunătățește...

Octavian a pierdut lupta cu Covid-19

 

Dar din păcate lucrurile s-au schimbat în rău și medicii au luat decizia să fie intubat! Starea dânsului a continuat să se decline și la câteva zile doctorii a dat vestea familiei că nu pot face prea multe pentru Octavian și că din cauza faptului că organele au început să îi cedeze nu sunt multe șanse că își va reveni dar să se aștepte la 24 hr înainte de deces. Acest lucru se întâmpla duminică seară. Dar Octavian a continuat să lupte și faptul că era Miercuri și totuși era printre noi a continuat să dea speranțe familiei! Însă miercuri seară, pe 18 Noiembrie, Octavian a pierdut lupta cu Covid-19!

Acum am nevoie de voi să vă solidarizați și să încercăm să ajutăm această familie care în urmă cu 2 săptămâni avea o viață normală, avea un cap al familiei puternic care a crezut că a luat o simplă răceală, avea un tată mândru că fiul este un student în ultimul an la medicină, avea un fiu mândru și îndatorat părinților pentru sacrificiile lor...AVEA...

ORICE ajutor contează în aceste momente! Vă rog, haideți să îi ajutăm să îl ducă acasă pe Octavian!“, este mesajul lui Marius Simionica pe pagina sa de Facebook.

„Meritați tot respectul meu, al tuturor românilor și României“

 

După doar 3 ore a fost strânsă toată suma stabilită de pagina de fundraising Facebook - „Repatriere Octavin Mazureac“. În mai puțin de 24 de ore s-a strâns mai mult decât dublu: 33.968 de lei.

„Repatrierea lui Octavian Mazureac din UK în România a devenit posibilă în mai puțin de 3h, timp în care am reușit să ne mobilizăm ca de fiecare dată și să ajutăm familia îndurerată care îl așteaptă acasă. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace. Sunteți niște suflete absolut minunate și meritați tot respectul meu, al tuturor românilor și României aș îndrăzni să spun. Suntem o mică dar inimoasă comunitate care de fiecare dată s-a mobilizat și a făcut totul posibil. Dumnezeu să vă ocrotească pe toți! Mulțumesc!“,  mai scris Marius Siminonica pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel