Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român, obligat de instanță să își lase copilul în vacanță. Se speriase de coronavirus
WhatsApp
Un bărbat din Brașov e obligat de instanță să își lase fiul să plece în vacanță cu mama lui. Bărbatul îi interzisese copilului să plece inclusiv din cauza epidemiei de coronavirus. Decizia nu este definitivă.
Italia. Un minor a mărturisit că era obligat de un traficant român să jefuiască supermarketuri și tutungerii pentru a plăti o datorie la droguri

O femeie din Brașov a cerut, prin ordonanță preşedinţială, magistraților Judecătoriei Brașov să poată pleca în vacanță cu fiul ei. Femeia a cumpărat biletele pentru o vacanță în Insulele Canarare, însă tatăl copilului, de care este despărțită, nu a vrut să accepte, astfel că ea a cerut rezolvarea acestei situații în instanță.

Femeia a depus o cerere prin care tatăl să fie obligat să își dea acordul.

Copilul este în custodia celor doi, iar potrivit întelegerii, trebuie să își exprime acordul notarial atunci când copilul părăsește țara, „cu condiția de a-și comunica reciproc data plecării, destinația, perioada și data întoarcerii în țară", se arată în motivarea instanței.

Femeia a arătat în instanță că a cumpărat biletele pentru această vacanță anul trecut, că fiul său a fost entuziasmat de călătorie, dar și că abia după ce a făcut plata a aflat că în acest an școlar nu va mai fi vacanță în februarie.

 

„Epidemia de coronavirus ce s-a răspândit la nivel mondial"

 

La primul termen de judecată, tatăl copilului a spus că a fost informat despre vacanța programată, dar nu i-au fost date detalii despre locul în care vor sta copilul sau date exacte. Bărbatul a invocat și faptul că băiatul este elev în clasa pregătitoare, dar și „epidemia de coronavirus ce s-a răspândit la nivel mondial".

„A refuzat să exprime acest acord dat fiind faptul că minorul se află în cursul anului școlar, fiind înscris în clasa pregătitoare, pentru că reclamanta nu a făcut dovada sejurului în Insulele Canare, dar și pentru că la nivel mondial oamenii se confruntă cu epidemia de coronavirus", se arată în motivarea instanței.

Instanța a decis să admită cererea femeii și l-a obligat pe tată să își dea consimțământul: „Instanța constată că reclamanta a depus la dosar înscrisuri privind achiziționarea unui pachet turistic pentru un sejur în Insulele Canare (...), dar și faptul că nu există date suficiente cu privire la faptul că prin călătoria în Spania și în Italia sănătatea și integritatea fizică a minorului ar fi puse în pericol din cauza epidemiei de coronavirus, acest risc putând exista și în România".

Decizia nu este definitivă, anunță Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel