Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român dispărut de patru luni, găsit mort prin reactualizarea listelor electorale
WhatsApp
Un bărbat din Vaslui a fost căutat cu disperare timp de patru luni de familie. Au mers la Poliţie, au sunat la spital, au anunţat în presă. Abia când s-au actualizat listele electorale au aflat că cel pe care îl căutau e mort. Totul ar fi fost posibil pentru că un poliţist a notat greşit în raport că bărbatul nu are rude. Asta deşi avea actul de identitate la el la momentul decesului şi exista un anunţ al familiei că este dispărut. 
Foto ILUSTRATIV

„Am sunat la Poliţie, la 112, la noi, acolo, la Murgeni, la Vaslui, am chemat televiziunea ...”, spune Mioara Crăciun, soţia bărbatului dispărut.

Timp de patru luni, Mioara Crăciun a făcut muncă de detectiv în căutarea soţului ei dispărut. A sperat până în ultimul moment că îl va găsi în viaţă şi că îl va aduce acasă.

Gheorghe Crăciun a dispărut pe 23 mai. A murit în aceeaşi zi.

„Ultima dată am vorbit cu dânsul la ora 11 fără un sfert”, mai povestește Mioara, potrivit Observator.

„Dimineaţa l-am dus la gară, eu i-am luat bilet, i-am mai dat vreo 60 şi ceva de lei şi eu am plecat. La trei m-au dus colegii în gară, nu era”, spune Daniel Tudorache, colegul bărbatului dispărut.

 

„Pacientul era în comă”

 

Bărbatul nu mai era la gară pentru că fusese transportat la spital. Un apel la 112 în jurul orei 14 anunţa că un bărbat a căzut pe stradă şi e inconştient.

„Pacientul era în comă, comă profundă, restul semnelor vitale stabile”, spune Ruxandra Rădulescu, director medical SAJ Prahova.

„La aproximativ 30 de minute de la ajungerea în Unitatea de Primiri Urgenţe face stop-cardiorespirator, se încep manevrele de resuscitare şi din păcate pacientul decedează”, a declarat Violeta Tănase, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Ploieşti.

 

Autopsia s-a făcut abia trei luni mai târziu

 

Trupul neînsufleţit este dus la morgă. Şi de-aici încolo încep neregulile. Într-adevăr, spitalul a anunţat Poliţia că Gheorghe Crăciun a murit. Dar a făcut-o două zile mai târziu, pe 25 mai.

Poliţia deschide un dosar penal pentru ucidere din culpă şi solicită autopsia. Autopsia s-a făcut abia trei luni mai târziu, în august. Bărbatul ar fi murit din cauza unui infarct miocardiac.

În tot acest timp, familia ar fi trebuit să fie înştiinţată. Se ştia identitatea lui şi a şi fost dat dispărut. Surse din Poliţie au confirmat, potrivit Observator, că poliţistul care a instrumentat cazul este acum anchetat tocmai pentru că nu a anunţat rudele. Mai grav, susţine familia, poliţistul ar fi scris în raport că bărbatul nu avea pe nimeni.

„O făcut investigaţia după ce o murit şi aşa ar fi scris că nu are rude şi se ocupă Primăria Ploieşti de înmormântare”, susține Stela Chindriş, prietenă de familie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel