Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român condamnat la închisoare în Anglia, pentru o bătaie în stradă. Alexandru susține că a fost atacat pe motiv că e român
WhatsApp
Un român a fost condamnat la închisoare în Marea Britanie, după ce a participat la o bătaie în stradă. Tânărul susține că el a fost cel atacat și nu a făcut decât să se apere. 

Alexandru Nica, un român în vârstă de 31 de ani, a fost extrădat în Anglia, unde a fost condamnat pentru o bătaie la care a participat în 2017.

Tânărul a fost arestat în România și extrădat în Marea Britanie de unde fugise în 2017, imediat după ce comisese infracțiunea.

Alexandru a fost arestat în România la câteva zile de la nașterea gemenilor săi, a declarat avocatul său, Anna Bond, la York Crown Court.

 

Românul susține că a fost atacat pe stradă, pe motiv că este român

 

Potrivit publicației York Press, Nica nu s-a prezentat în fața instanței, în august 2017, pentru a răspunde la acuzațiile ce i se aduceau. El a fost extrădat în Anglia la 29 august 2021. Un al doilea român implicat în acest caz încă nu a fost prins.

Judecătorul Simon Hickey nu a vrut să audă explicațiile românului care a spus că a plecat pentru a avea grijă de tatăl său bolnav. Judecătorul a spus că românul a părăsit în mod deliberat Marea Britanie pentru a evita justiția.

Alexandru Nica a pledat vinovat pentru trei acuzații de cauzare a vătămare corporală reală și a fost închis pentru 12 luni.

Ce s-a întâmplat în noaptea scandalului

 

Potrivit procurorilor, cei doi români (Alexandru Nica și prietenul său, n.r.) vorbeau cu două femei pe o bancă din centrul orașului Scarborough, la ora 4 dimineața, pe 27 mai 2017, când trei bărbați care întâlniseră femeile mai devreme au trecut pe lângă aceștia.

Cei trei au susținut că femeile erau "hărțuite" de români și a izbucnit o ceartă care a culminat cu o bătaie.

Alexandru susține că au fost atacați pentru că erau români, însă explicația acestuia nu a avut prea mult succes în instanță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel