Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român, blocat de peste 2 luni în Insulele Cayman. MAE, poziție oficială
WhatsApp
Ovidiu Pânzariu, un tânăr român, este blocat, de mai bine de două luni, în Insulele Cayman, aflate în largul coastelor sudice ale SUA, în apropiere de Cuba. MAE, răspuns oficial despre situația sa, la solicitarea exclusivă a ȘTIRI DIASPORA.

Ovidiu Pânzariu a lucrat în Insula Cayman pentru un renumit lanț hotelier. Odată cu izbucnirea pandemiei, însă, și-a pierdut locul de muncă, iar toate zborurile către Europa au fost anulate. 

„În aceste două luni nu am primit niciun fel de ajutor de la autoritățile române. Totul este nesigur și avem nevoie ca statul român să spună o dată exactă la care își va deschide spațiul aerian pentru a ne putea întoarce acasă. Pe 22 martie a fost ultimul zbor care a plecat din Insulele Cayman. De atunci tot încercăm să căutăm zboruri. Situația e ca a tuturor românilor care sunt plecați și care nu pot veni acasă...”, transmite tânărul român blocat în Insulele Cayman încă din luna martie.

Citește și: SUA. Român, blocat de 2 luni în Insulele Cayman: „Am un mesaj pe cât mai simplu cu putință”

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Londra s-a autosesizat, încă din data de 21 martie a.c., „ca urmare a informațiilor apărute spațiul public referitoare la situația cetățeanului român aflat în Insulele Cayman, efectuând demersuri pentru contactarea persoanei în cauză“.

MAE precizează însă că „Cetățeanul român nu s-a adresat reprezentanților misiunii diplomatice pentru asistență consulară, însă la momentul la care a fost contactat de reprezentanții ambasadei, acesta a menționat că este înscris pe lista de așteptare pentru un zbor pe ruta Insulele Cayman-Londra“.

Alți 9 cetățeni români în aceeași situație

Potrivit MAE, Ovidiu nu este singurul român în această situație.

„MAE menționează că misiunea diplomatică română a contactat Ministerul Afacerilor Externe britanic pentru a obține mai multe informații cu privire la situația persoanei în cauză, iar autoritățile britanice au confirmat faptul că acesta se regăsește pe lista de așteptare, împreună cu alți nouă cetățeni români. De asemenea, potrivit datelor disponibile la nivelul Ambasadei României la Londra, până la acest moment, nu s-a stabilit data exactă la care va avea loc zborul.

Ambasada României la Londra menține legătura atât cu cetățeanul român în cauză, cât și cu Ministerul Afacerilor Externe britanic, pentru a acorda sprijinul consular necesar, în vederea facilitării repatrierii“, se arată în răspunsul oferit de MAE pentru Știri Diaspora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel