Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român arestat în Italia, după ce a intrat în țară fără test COVID-19 și fără declarație
WhatsApp
Un român a fost arestat în Italia, după ce a intrat în această țară fără să prezinte un test COVID-19 negativ. 

Un român în vârstă de 37 de ani a fost arestat în zona Brennero (provincia Bolzano), după ce a intrat în Italia fără un test Covid-19 negativ. Bărbatul a fost supus unor controale suplimentare, din care a reieșit că era o persoană condamnată și căutată de poliția italiană.

Incidentul s-a petrecut marți, 8 iunie. Un cetățean de origine română a fost oprit de polițiști la Brennero, în timp ce încerca să intre în Italia cu mașina, pe Autostrada A22.

Un control de rutină s-a transformat în arest

 

Ceea ce în mod normal trebuia să fie un control de rutină s-a transformat într-o arestare. Pentru că bărbatul nu avea la el dovada efectuării unui test COVID-19, necesară la intrarea pe teritoriul național italian, ofițerii au decis să efectueze investigații suplimentare.

Astfel, agenții au descoperit că Parchetul din Locri emisese pe numele românului un ordin de arestare, acesta fiind condamnat la 1 an și 5 luni de închisoare pentru diverse infracțiuni. În cele din urmă, românuil a fost arestat și transportat la închisoarea din Bolzano, relatează publicația Il Dolomiti.

Toții cetățenii UE, indiferent de mijlocul de transport folosit (avion, autocar, microbuz sau mașină personală) sunt obligați să prezinte la intrare în Italia un test COVID de tip RT-PCR sau antigen, cu rezultat negativ, nu mai vechi de 48 de ore.

De asemenea, trebuie efectuată înregistrarea pe situl https://app.euplf.eu.

Formularul poate fi completat în format digital sau descărcat, scos la imprimantă și completat pe hârtie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel