Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Robert Turcescu, poveste cu tâlc despre VOT: „Lăsați-i pe cei mai tineri SĂ CREADĂ în magia votului și a schimbării...“
WhatsApp
Parlamentarul PMP, Robert Turcescu, a scris o mică istorisire cu tâlc despre ziua votului, făcând o paralelă între magia teatrului de păpuși și magia votului.

Deputatul PMP, Robert Turcescu, a scris, de dimineață o poveste cu multe subînțelesuri pe pagina sa de Facebook. Parlamentarul a povestit cum a mers la teatrul de păpuși când era copil și cum era cât pe ce se descopere secretul marionetelor, pe care l-a descoperit apoi când era mai mare, dar faptul că dincolo de peretele de carton erau păpușari și ațe nu i s-a mai părut așa o mare tragedie. 

„Cind eram copil, am fost cu tata la teatrul de papusi. La pauza, intr-un moment de neatenție al "celor mari", am urcat pe scena si am vrut sa ma duc in spatele peretelui de carton, dincolo de care actorii minuiau marionetele. Am ajuns foarte aproape, eram gata-gata sa vad ațele si sîrmele de otel, dar a intervenit tata si, cu blindete, m-a luat de pe scena inapoi in sala de spectacol, asa ca pentru un timp magia teatrului de papusi a ramas... magie. Am privit inca niste ani buni papusile insufletite, minunindu-ma de fiecare data de felul in care vorbesc si se misca. Cind le-am descoperit "secretul" s-a intimplat sa fiu suficient de mare asa incit sa nu mi se mai para o drama“, a rememorat fostul jurnalist Robert Turcescu.

El se folosește de această paralelă și îi îndeamnă pe români la vot și, totodată le recomandă să îi încurajeze pe cei tineri să voteze și „sa creada in magia votului si a schimbarii in bine, chiar daca noi stim ca exista sfori dincolo de orice perete de carton pe care se joaca spectacolul alegerilor!“.

„Lasati-i pe cei mai tineri sa creada in magia votului si a schimbarii in bine, chiar daca noi stim ca exista sfori dincolo de orice perete de carton pe care se joaca spectacolul alegerilor! Mergeți la vot, chiar daca nu mai credeti in minuni, chiar daca vi s-a acrit sa vedeti mereu alti actori in aceeasi piesa. Purtati-va cu blindete cu cei care sint pe cale sa descopere ca nu exista minuni, ci doar regii si jocuri de culise! N-avem niciun drept sa le distrugem speranta intr-o lume minunata in care, cine stie, poate, intr-o zi, si păpușile, si papusarii, vor prinde in cele din urma viață...“, a conchis Robert Turcescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Alegerile Prezidentiale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel