Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rezultat VOT: Teodor Meleșcanu este noul președinte al Senatului. ULTIMA ORĂ
WhatsApp
Teodor Meleșcanu este noul președinte al Senatului, în urma votului de marți, din plenul acestui for legislativ.

UPDATE! În turul doi de scrutin, Meleșcanu a obținut 73 de voturi, în timp ce Alina Gorghiu a obținut 59 de voturi. Iniţial, Meleşcanu a fost votat de 67 de senatori, ratând funcţia de preşedinte al Senatului cu doar un vot.

Din totalul de 136 de senatori prezenți, 134 au votat, 2 voturi fiind nule. 

Senatorul Teodor Meleșcanu, propus de PSD la șefia Senatului, a fost ales președinte al forului legislativ în plenul de marți. A fost nevoie de două tururi de scrutin, după ce niciunul dintre candidați nu a obținut numărul necesar de voturi.

Astfel în finală au intrat Teodor Meleșcanu și Alina Gorghiu.

Senatorii și-au votat conducerea marți, într-o ședință plină de scandaluri și replici acide. PNL a propus-o pentru șefia Senatului pe Alina Gorghiu, variantă susținută și de UDMR. USR nu și-a exprimat opțiunea. ALDE l-a propus pe Iani Popa, în timp de PSD a venit cu Teodor Meleșcanu.

De la ședința în care senatorii și-au ales conducerea nu au lipsit scandalurile. Astfel, Alina Gorghiu (PNL) și Șerban Valeca (PSD) s-au contrat dur, atunci când senatoarea PNL a luat cuvântul, după ce mai înainte senatorii s-au contrat pe marginea susținerii de către PSD a candidaturii lui Teodor Meleșcanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel