Rezultat VOT: Teodor Meleșcanu este noul președinte al Senatului. ULTIMA ORĂ
Autor: Liviu Ludovic pe 10 sep 2019, 18:05 | Politică

Teodor Meleșcanu este noul președinte al Senatului, în urma votului de marți, din plenul acestui for legislativ.

UPDATE! În turul doi de scrutin, Meleșcanu a obținut 73 de voturi, în timp ce Alina Gorghiu a obținut 59 de voturi. Iniţial, Meleşcanu a fost votat de 67 de senatori, ratând funcţia de preşedinte al Senatului cu doar un vot.

Din totalul de 136 de senatori prezenți, 134 au votat, 2 voturi fiind nule. 

Senatorul Teodor Meleșcanu, propus de PSD la șefia Senatului, a fost ales președinte al forului legislativ în plenul de marți. A fost nevoie de două tururi de scrutin, după ce niciunul dintre candidați nu a obținut numărul necesar de voturi.

Astfel în finală au intrat Teodor Meleșcanu și Alina Gorghiu.

Senatorii și-au votat conducerea marți, într-o ședință plină de scandaluri și replici acide. PNL a propus-o pentru șefia Senatului pe Alina Gorghiu, variantă susținută și de UDMR. USR nu și-a exprimat opțiunea. ALDE l-a propus pe Iani Popa, în timp de PSD a venit cu Teodor Meleșcanu.

De la ședința în care senatorii și-au ales conducerea nu au lipsit scandalurile. Astfel, Alina Gorghiu (PNL) și Șerban Valeca (PSD) s-au contrat dur, atunci când senatoarea PNL a luat cuvântul, după ce mai înainte senatorii s-au contrat pe marginea susținerii de către PSD a candidaturii lui Teodor Meleșcanu.

Te-ar putea interesa și ....
Politică Vezi toate articolele
Crossuri parteneri