Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rețeta de sirop cu lâmâie, miere și usturoi pentru întărirea imunității
WhatsApp
Prepararea unui sirop cu usturoi, miere și lămâie este excelent pentru întărirea imunității, toate aceste ingrediente având proprietăți care ajută la întârirea imunității. 
Rețeta de sirop cu lâmâie, miere si usturoi pentru întărirea imunității

În anotimpul rece suntem predispuși unor răceli frecvente. În această perioadă este de așteptat să apară și virusul gripal, pe lângă pandemia existentă deja, astfel că ne putem ajuta organismul să se protejeze cu un remediu natural foarte ușor de preparat, cu igrediente care se găsesc în orice casă sau gospodărie. Este vorba despre un sirop pe bază de usturoi, lămâie și miere care se prepara foarte ușor și trebuie consumat într-o cantitate foarte mică în fiecare zi.

Citește și Plăcintă cu usturoi caramelizat: O nebunie de rețetă, plină de arome și savoare, nu poți să-i reziști

Rețeta de sirop cu lămâie, miere și usturoi. Cum se prepară

Pentru a prepara aceste remediu acasă avem nevoie de: 3 lămâi, 2 căpățâni de usturoi (12-13 căței de usturoi)120 de grame miere de albine și 100 ml apă caldă

Mod de preparare:

Decojim usturoiul și-l dăm printr-o presă. Tăiem lămâile în două și le stoarcem pentru a extrage cât mai mult suc. Eliminăm sâmburii și bucățile de pulpă, dacă acestea cad în suc.

Punem într-un borcan usturoiul, sucul de lămâie și apă caldă (dar nu fierbinte) amestecată cu mierea de albine. Închidem borcanul ermetic cu un capac.

Punem borcanul la frigider pentru 3 zile, după care putem consuma siropul. Se poate păstra la frigider până la 2-3 săptămâni.

Pentru întărirea imunității, copiii trebuie să consume câte 1 linguriță de sirop pe zi. Adulții, în schimb trebuie să consume o lingură de sirop zilnic.

Pentru ameliorarea simptomelor de gripă și răceală, copiii trebuie să consume 3 lingurițe de sirop de lămâie cu miere și usturoi pe zi, iar adulții 3 linguri.

Citește și: Dulceață de lapte sau rețeta pentru Dulce de Leche: Cum se prepară acasă cea mai fină cremă de lapte. Este irezistibilă!

 

Proprietățile terapeutice ale mierii

Mierea conține mai multe minerale, mai multe uleiuri esențiale și o aromă mai puternică față de celelalte tipuri de miere de aceea este frecvent recomandată în tratamentul spasmofiliei la adolescenți, rahitismului la copii și adolescenți, în osteoporoză și afecțiuni articulare la adulți și vârstnici. Mierea de pădure este utilă și persoanelor cu un sistem imunitar slăbit. Mierea are proprietăți antiinflamatoare și este un foarte bun antioxidant. Stimulează regenerarea epiteliilor, endoteliilor și a membranelor celulare. De asemenea poate ajută în combaterea a numeroase: boli infecțioase, afecțiuni ale sistemului imun, boli bacteriene, bolile intestinului gros, boli legate de prezența diferitelor toxine în organism, boli dermatologice, boli degenerative, boli legate de inflamații.

Proprietățile terapeutice ale usturoiului

Cel mai puternic antibiotic natural cunoscut la ora actuală, usturoiul este recomandat în ameliorarea, tratarea și prevenirea unei game variate de afecțiuni.reumatism, artrită, osteoartrită, ulcer stomacal, gastrită, hemoroizi, dureri de cap, ischemie, hipertensiune, boli pulmonare, sinuzită, probleme circulatorii, arteroscleroză. Totodată, aceast tratament ajută la dizolvarea cheagurilor de sânge, prevenind astfel atacurile cerebrale, îmbunătățește auzul și vederea, scade colesterolul rău, este adjuvant în tratarea impotenței, curăță vasele de sânge, accelerează arderile, îmbunătățește metabolismul, ajută în curele de slăbire, elimină surplusul de grăsimi din organism, în special de pe organele interne și crește nivelul de calciu din organism.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel