Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rețeta de paste pe care italienii o fac și la miezul nopții. E cremoasă și sățioasă
WhatsApp
Italienii spun despre această rețetă că este cea mai bună alegere pentru masa de prânz, însă, dacă pofta e mare poate fi preparată și la miezul nopții.
Rețeta de paste pe care italienii o fac și la miezul nopții

 Cea mai rapidă rețetă de fusilli cu ricotta și smântână este, în fapt, delicioasă. Gustul cremos al sosului va fi apreciat și de cei mici.

Iată de ce ai nevoie pentru patru porții:

400 grame fusilli
3 gălbenușuri de ou
7 linguri de parmezan proaspăt ras
300 grame ricotta
60 ml smântână lichidă
nucșoară
40 grame de unt
sare și piper

Cum se prepară cea mai rapidă rețetă de fusilli cu ricotta și smântână 

iFerbe pastele în apă cu sare conform indicațiilor de pe ambalaj. Respectă timpul de fierbere pentru a le păstra „al dente”

 

În același timp, apucă-te de prepararea sosului. Amestecă într-un bol gălbenușurile, parmezanu ras și ricotta. Adaugă apoi și smântâna și amestecă din nou, cu o furculiță.

Asezonează cu nucșoară (noi am pus un vârf generos de linguriță), sare și piper, după gust.

După ce s-au fiert pastele, strecoară-le bine. Pune cratița curată înapoi pe foc mediu și adaugă untul în ea. Când s-a topit, adaugă pastele și amestecă viguros 1-2 minute.

Oprește focul și adaugă sosul cu ricotta deasupra. Amestecă-le bine 10-15 secunde.  Asisgură-te că pastele sunt bine acoperite de sos. Presară parmezanul ras.  Dacă preferi, poți pune busuoic, mentă sau alte ierburi aromate.

Nu este obligatoriu să  folosești fusilli. Poți opta pentry penne, rigatoni sau elicoidali, ideea este să folosești orice  paste care îți plac și care absorb sosul.

Sfaturi pentru ca totul să fie „ca la carte”

 

Pentru ca pastele să fie mereu „al dente” nu trebuie să fii mereu cu ochii pe ceas. Pune puțină sare în apa în care e fierbi și amestecă energic înainte să dea  în clocot. Poși picura și un strop de ulei de măsline, cât să te asiguri că nu se vor lipi.

Înainte să le stropești cu apă rece, lasă-le câteva secunde. Strecoară-le și amestecă-le energic. Pastele sunt o bombă de enegie și pot fi consumate ori de câte ori te simți lipsit de putere.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel