Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Record de decese din cauza COVID în Suedia, țară considerată model în lupta împotriva coronavirusului 
WhatsApp
Pragul de 10.000 de morți de la începutul epidemiei a fost depășit, joi, în Suedia, au anunțat autoritățile sanitare, după un nou record de 351 de decese în ultimele 24 de ore. Aceste noi decese ridică bilanțul total al pandemiei la 10.185 de morți în regatul de 10,3 milioane de locuitori, care a avut o strategie mai puțin restrictivă decât în alte locuri din Europa.

Suedia este în prezent una dintre țările cele mai afectate din Europa și a atins săptămâna trecută un vârf al deceselor de la începutul pandemiei, potrivit bilanțului întocmit de AFP. Joi, această țară a atins un nou record absolut de 132 de decese zilnice în medie în ultimele șapte zile. "Previzionam, din nefericire, o continuare a creșterii numărului de cazuri cu o propagare extinsă a contaminării în țară", a declarat Karin Tegmark Wisell, din cadrul Agenției suedeze de sănătate publică, în cadrul unei conferințe de presă.
 
În total, numărul cazurilor înregistrate de la începutul epidemiei a ajuns la 518.783, cu circa 6.500 în plus în ultimele 24 de ore, potrivit ultimelor date de joi. "Se pare că am atins un platou al numărului de cazuri, nu vedem o accelerare, dar există încă un număr mare de cazuri semnalate în Suedia", a afirmat Karin Tegmark Wisell. Contrar măsurilor luate în alte țări din Europa, regatul nordic a avut până acum o strategie diferită bazată în principal pe recomandări, fără izolare și aproape fără măsuri coercitive.

Cât privește masca, ea nu a fost multă vreme recomandată nicăieri în spațiul public. Din 7 ianuarie, s-a recomandat oficial să fie purtată în transportul public, dar numai la orele de vârf. În contextul unui al doilea val în Suedia, Parlamentul a votat săptămâna trecută o lege care acordă temporar guvernului noi atribuții în contextul epidemiei, permițându-i în special închiderea, în premieră, a magazinelor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel