Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Raluca Turcan: "La preluarea mandatului am constatat că s-a făcut foarte puțin pe partea de pensii"
WhatsApp
Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Râmnicu Vâlcea, că la momentul preluării mandatului a constatat că "pe partea de pensii s-a făcut foarte puţin".

"Ajunsă în mandat am constatat că inclusiv pe partea de pensii s-a făcut foarte puţin. Şi o să vă dau un exemplu concret: ştiţi că li s-a spus celor aproximativ 5 milioane de pensionari că de la 1 septembrie 2021 pensiile vor creşte cu 40%. Aproape că aţi fi crezut că e posibil să se întâmple lucrul acesta. Şi eu am crezut, vă spun cu sinceritate. Dar am constatat că pentru a putea majora toate pensiile cu 40% ai nevoie de digitalizarea tuturor dosarelor de pensii, astfel încât ele să fie într-un format electronic şi să se aplice o formulă de calcul ca ulterior să se întâmple recalcularea pensiilor. Şi ce să vezi?! 250.000 de dosare de pensii în România arată aşa: dosar cu şină!", a afirmat Raluca Turcan.

Ministrul a subliniat că în acest fel nu puteau fi făcute rapid recalculările promise.

"Vă întreb: cum puteau fi operate modificări pe dosare cu şină? Să ne răspundă cei care au vândut iluzii ani la rând", a spus Turcan.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a efectuat vineri o vizită în judeţul Vâlcea, la centre ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi la Casa de Pensii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel